Klub-vb: az Óceániát képviselő Auckland lemondta a részvételt

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 13:24
Az új-zélandi karanténszabályok miatt az óceániai térséget képviselő Auckland City FC lemondta a részvételt a labdarúgó-klubvilágbajnokságon, amelynek február 1. és 11. között Katar ad otthont – írja az MTI.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) pénteken eljuttatott döntés értelmében nincs megoldás arra, hogy a klub részt vegyen az eredetileg decemberre kiírt tornán.

A FIFA a honlapján megjelent közleményében kiemelte: a katari hatóságokkal együtt mindenre kiterjedő egészségügyi és biztonsági szabályzással igyekeznek megvédeni a tornán részt vevők egészségét.

Az Auckland City visszalépésével az első fordulós találkozóra nem kerül sor. A klubvilágbajnokságon a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München mellett az egyiptomi al-Ahli, a dél-koreai Ulszan Hyundai, a mexikói Tigres UANL, valamint a házigazda al-Duhail részvétele biztos. A fennmaradó helyre a Libertadores-kupa győztese pályázik, a címért két brazil együttes, a Palmeiras és a Santos mérkőzik meg január 30-án. A klub-vb sorsolását kedden tartják Zürichben.

(MTI)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik