nemzetisport.hu 2019.03.09 17:42

Kína: „30 év alatt senkinek nem ajánlanám, hogy oda menjen”

Az angol másodosztályú Middlesbrough játékosa, John Obi Mikel 2017-ben 11 év után hagyta el a Chelsea-t és csatlakozott a kínai Tiencsin Tedához. A nigériai labdarúgó a Telegraphnak számolt be az ázsiai klubnál töltött, nem túl kellemes idejéről.

A nigériai nem elégedett a kínai futball szintjével (Fotó: AFP)

„Kétévnyi kultúrsokk volt számomra: az ennivalók, az életmód, ahogy elvégeztek mindent. Nagyon nehéz volt hozzászokni az ottani dolgokhoz, miután tizenegy éven keresztül egy olyan klubnál szerepeltem, mint a Chelsea a Premier League-ben. Nem ütnek meg valami magas szintet, hogy szépen fejezzem ki magam" – kezdte a Telegraphnak John Obi Mikel, aki két évet húzott le a Tiencsin Tedánál.

Nem bántam meg az ott töltött időmet, jóban voltam a csapattársaimmal. A futball színvonala viszont még az angol másodosztályét sem éri el."

„A pályák, a stadionok, az egészségügyi létesítmények körülményei kedvezőtlenek voltak. Nem azt mondom, hogy mindegyik kínai klub ilyen, vannak közöttük professzionálisak, de az enyém kevésbé volt az."

„Harminc év alattiaknak nem ajánlanám, hogy oda menjenek. Úgy gondolom, az MLS felemelkedő tendenciát mutat, a kínai labdarúgás azonban nagyon le van maradva. A szerződéseik meglehetősen bőkezűek, ám még hosszú út vár rájuk a topliga státusz felé. Talán a nyelv is probléma, mivel ijesztően földönkívülinek tűnhet."

 

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Ki is volt 2021 legjobb futballistája? A France Football választottja, a FIFA díjazottja vagy az UEFA kitüntetettje? A sport szellemében talán ideje lenne rendezni az elismerések között is egy Szuperkupa-viadalt.

2022.01.18 12:00:40

Minden más foci HEGYI TAMÁS

Weisz Leó huszonöt éves korában edzőnek állt, Németországban csinált karriert a 20-as, 30-as években.

2022.01.17 18:24:03

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A két Chelsea-mester, Tuchel és Hayes a legjobb edző, Édouard Mendy a legjobb kapus; Messi és Haaland az Év csapatában.

2022.01.14 14:20:27

Minden más foci B. D. K.

A 24 éves Bojart korábban megválasztották a legszexibb futballbírónak.

2022.01.13 22:48:16

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A Barcelona története legdrágább játékosának Messivel egy szinten kellene futballoznia, de tudomásul kell venni, hogy Messivel senki sincs egy szinten« – ráadásul csak akkor ment neki, amikor Messi nem játszott, de amikor az argentin volt a vezér, Coutinho a láthatatlan embert alakította.