Játékossors: 44 évesen befejezi a volt Hertha-közönségkedvenc

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.15. 21:13
null
Marcelinho és korábbi csapattársa, Dárdai Pál (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását Marcelinho, a Hertha korábbi labdarúgója, ötszörös brazil válogatott támadó. A több mint húsz klubnál megforduló játékos 45. születésnapjához közeledve hozta meg döntését.

Marcelinho Paraíba profi pályafutása során több mint húsz klubban megfordult, igazán maradandót a német Bundesligában alkotott: 2001 és 2006 között a Hertha BSC-ben légióskodott (ahol Dárdai Pál és Király Gábor is csapattársa volt), a berliniek színeiben 155 Bundesliga-mérkőzésen 65 gólt szerzett, majd a Wolfsburg játékosaként 50 német bajnokin 12-szer volt eredményes. A tekintélyes Kicker magazin kétszer is beválasztotta az Év csapatába.

Megfordult többek között az Olympique Marseille-ben, a Trabzonsporban és a Flamengóban is, a brazil válogatottban ötször lépett pályára. Nagy trófeát azonban egyik állomáshelyén sem nyert.

Marcelinho elköszönt (Fotó: AFP)
Marcelinho elköszönt (Fotó: AFP)


A 44 éves Marcelinho pályán kívüli balhéival is többször került a hírekbe, legutóbb például 2018 májusában, amikor30 nap letöltendő börtönbüntetést kapotttartásdíjfizetési elmaradásai miatt. Berlinben egyszer úgy döntött, meghosszabbítja a szabadságát a klubvezetőkkel való egyeztetés nélkül, Brazíliában pedig 2012 januárjában nemi erőszakkal vádolták meg – később ejtették az ügyet.

Legemlékezetesebb gólját a Freiburg ellen szerezte a Hertha játékosaként: 2005 áprilisában 48 méterről emelt a hálóba, a berliniek 3–1-re győztek. A mérkőzés előtt Marcelinho klubja iránti szeretete miatt a német zászló színeire akarta festetni a haját – a színeket eltalálta, a sorrendet nem, így a belga lobogóval a fején szaladgált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik