Interkont. Szuperkupa: Szeretnénk gyakrabban játszani a legjobbakkal – Scaloni

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.01. 10:18
null
Roberto Manciniéknek hiányozni fog Giorgio Chiellini (Fotó: AFP)
Összecsap egymással az Európa-bajnoki címvédő és a legutóbbi Copa América győztese. Szerda este a Wembelyben Olaszország Argentínával küzd meg az Interkontinentális Szuperkupáért.

 

„Öröm visszatérni a Wembleybe, fantasztikus stadion – nyilatkozta az UEFA hivatalos honlapjának Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya, aki 2021-ben az angliai stadionban ünnepelt Eb-győzelmet a csapatával. – Egy évvel ezelőtt jártunk itt legutóbb, különleges emlékeink fűződnek a helyszínhez. Pazar összecsapás vár ránk, hiszen Argentína nagyszerű gárda. Szórakoztató mérkőzés lesz. Ez a meccs egy korszak végét jelenti és egyben a kezdete egy új érának. Helyénvaló, hogy akik megnyerték az Európa-bajnokságot, lehetőséget kapnak arra, hogy ezen a találkozón szerepeljenek.”

Mancini hozzátette, a válogatottól visszavonuló Giorgio Chiellini mindenkinek hiányozni fog, ám tiszteletben tartják a döntését.

Az augusztusban a 38. életévét betöltő Chiellini már eldöntötte, az Argentína elleni összecsapás lesz az utolsó fellépése címeres mezben. A Juventus védője 2004-ben mutatkozott be a squadra azzurrában, összesen 116 meccsen lépett pályára. Tagja volt a 2012-es Eb-ezüstérmes csapatnak, míg a tavalyi kontinenstornán csapatkapitányként győzelemre vezette az olaszokat.

„Álmodni sem mertem arról, amit az olasz válogatottal elértem – mondta Chiellini. Gyerekként arra vágytam, hogy a nemzeti csapatban játszhassak. A hab a tortán az, hogy több mint száz mérkőzésen szerepeltem, kapitány voltam és Európa-bajnokok lettünk. Remélem, a szurkolóink jó emberként emlékeznek majd rám!”

Scaloni (balra) örül, hogy Messiék erős csapattal játszhatnak (Fotó: AFP)
Scaloni (balra) örül, hogy Messiék erős csapattal játszhatnak (Fotó: AFP)

Argentína legutóbb 2019-ben kapott ki, azóta sorozatban 31 mérkőzésen maradt veretlen. A 2019-es Copa Américán bronzérmet, a 2021-es viadalon aranyérmet szerzett.

„Játékosként imádtam ilyen erős csapatok ellen játszani – így Lionel Scaloni argentin kapitány, aki 2018-ban vette át az együttes irányítását. – Furcsa, hogy Argentína nem tud gyakrabban megmérkőzni a legjobbakkal. Szeretnénk, ha többször lenne erre lehetőség. Igyekszünk kihasználni ezt az alkalmat. Nem foglalkozunk a veretlenségi szériánkkal, az a fontos, hogy tudjuk, miben akarunk fejlődni és hogyan valósítjuk meg a céljainkat. Aki az argentin válogatott mezében játszik, minden mérkőzést meg akar nyerni. Az, hogy egy trófeáért küzdünk, csak plusz motivációt jelent.”

INTERKONTINENTÁLIS SZUPERKUPA (2022 FINALISSIMA)
20.45:
Olaszország–Argentína – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik