POLGÁR LÁSZLÓ 2021.11.30 20:52 Frissítve: 2021.11.30 20:52

Horvát Kupa: az elődöntőért meccsel az Eszék

Szerdán 16 órától a Horvát Kupa negyeddöntőjében az NK Osijek a Slaven Belupót fogadja.

Nenad Bjelicának csak a kapusposzton van gondja (Fotó: AFP)

 

Az eszéki labdarúgóknál nem is lehetne jobb a hangulat, hiszen jelenlegi veretlenségi szériájuk már két számjegyű Nenad Bjelica vezetőedző irányításával, igaz, a Slaven Belupo azért képes kellemetlenséget okozni az esélyesebb riválisa számára – ráadásul szerdán kupameccsről lesz szó, s a párharc egy találkozón dől el.

„A legfontosabb, hogy továbbjussunk – fogalmazott az eszéki találkozót megelőző sajtótájékoztatón az 50 esztendős Bjelica, akivel a vendégek trénerével, Zoran Zekiccsel Eszéken még csapattársak is voltak. – Mindenki tisztában vele, hogy mit is jelent nekünk a mérkőzés, a kupában is nagy terveink vannak. A Lokomotiva ellen az utolsó pillanatokban megszerzett győzelem jó hangulatot teremtett az öltözőben, a játékoskeret kimondottan bő, hiszen lényegében huszonhat labdarúgó közül válogathatok, vagyis minden posztra adva van a versengés. Futballistáim közül valamennyien a Slaven elleni kupameccsre koncentrálnak, a legfontosabb, hogy remek játékkal az elődöntőbe kerüljünk.”

Kisebb kérdőjel a kapus – és korábbi DVTK-játékos – Marko Malenica neve mellett szerepel, ő a Lokomotiva Zagreb elleni találkozó utolsó perceiben rúgást kapott, az első számú hálóőr, Ivica Ivusic ugyanakkor biztosan sérülés miatt. Hogy a zágrábiak elleni győztes csapat mezőnyjátékosainak összetétele változik-e, az is kérdés. Nenad Bjelica elmondta még, számukra mindegy, hogy az ellenfél a Dinamo, a Lokomotiva, vagy éppen a Slaven, mivel labdarúgói jól kezelik az elvárások okozta nyomást.

Időközben kiderült, hogy az eszéki klubnál november hónap játékosa a támadó középpályás, Ivan Fiolic lett, illetve a 19 esztendős perui támadó, az U20-as válogatott Didier La Torre, akivel három és fél éves szerződést írtak alá a klub elöljárói.

A másik szerdai meccsen, 18.30-tól a Dinamo Zagreb a HNK Rijekával mérkőzik meg Zágrábban.

2022.01.17 18:24:03

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A két Chelsea-mester, Tuchel és Hayes a legjobb edző, Édouard Mendy a legjobb kapus; Messi és Haaland az Év csapatában.

2022.01.14 14:20:27

Minden más foci B. D. K.

A 24 éves Bojart korábban megválasztották a legszexibb futballbírónak.

2022.01.13 22:48:16

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A Barcelona története legdrágább játékosának Messivel egy szinten kellene futballoznia, de tudomásul kell venni, hogy Messivel senki sincs egy szinten« – ráadásul csak akkor ment neki, amikor Messi nem játszott, de amikor az argentin volt a vezér, Coutinho a láthatatlan embert alakította.

2022.01.13 16:55:21

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Előkerültek olyan finomságok, amelyeket mi innen nem tudhattunk vagy nem vettünk észre.

2022.01.11 23:08:07

Minden más foci PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Sem mez, sem sál, csak az arcot eltakaró maszk...