P. L.
M. M.
2022.10.09 14:50 Frissítve: 2022.10.10 10:33

Kleinheisler góllal járult hozzá az eszékiek sima győzelméhez

Négygólos győzelmet aratott az Osijek a Slaven Belupo Koprivnica ellen a horvát labdarúgó-bajnokságban. Kleinheisler László az eszékiek második gólját szerezte a találkozón.

Kleinheisler góllal járult hozzá a vendégek sikeréhez (Fotó: Polgár László)

 

HORVÁT 1. HNL
12. FORDULÓ
Slaven Belupo (Kapronca)–NK Osijek (Eszék) 0–4 (0–3)
Gólszerző: Caktas (5., 45+1., 52.), Kleinheisler (35.)

 

Négygólos győzelmet aratott az NK Osijek a Slaven Belupo Koprivnica ellen a horvát bajnokság 12. fordulójában. 

Marin Leovac, a vendégek védője nem a levegőbe beszélt, amikor a találkozót megelőző sajtótájékoztatón Kleinheisler László fontosságát emítette. Mindenesetre az eszékiek a Slaven Belupo elleni bajnokijukon gyorsan vezetéshez jutottak Caktas révén, ekkor a magyar válogatott labdarúgó még nem került főszerepbe.

Viszont amikor villant, akkor együttesének második gólját már magára is vállalta egy kontra végén, így pedig biztos előnnyel vonulhatott szünetre az Eszék gárdája a kaproncai stadionban.

Kleinheisler gólja

 A második játékrész lényegében egy edzéssel ért fel időnként a vendégek számára a hitehagyott házigazdák ellen, így a bajnokság 12. fordulójának találkozóját végül fölényes sikerrel zárták, amelyhez Kleinheisler ismét góllal járult hozzá.

 

PERCRŐL PERCRE

 

92. perc: Véget ért a mérkőzés.

87. perc:  Jugovicot Bakics váltotta a vendég eszékieknél.

 78. perc: Mioc lépett ki nagy helyzetben, de Ivasic, a vendégek kapusa, remek védéssel őrizte meg csapata kapuját a góltól.

 74.perc: Beljo, Kleinheisler, Caktas elhagyták a pályát, Topcagic, Hiros, Miérez folytatták helyettük a játékot.

73. perc:  Kettős csere a hazaiaknál, Mudrazija és Hoxha hagyták el a pályát, helyettük Kocijan és Fanimo folytatták a játékot.

64. perc: Nejasmicot Brlek váltotta a vendégeknél.

61. perc: Leovac kapott sárga lapot.

52. perc: GÓÓÓÓL. Caktas mesterhármast szerez, egy megpattanó lövés került elé, és az üres kapuba pofozta a labdát. 4–0-ra vezetnek az eszékiek.

46. perc: Kezdődik a második félidő. Crnac és Tepsic helyett Hrisztopulosz és Krstanovic folytatja a játékot a hazaiaknál.

Vége az első félidőnek.

 45+1. perc: Caktas góljával háromra nőtt az eszékiek előnye.

39. perc: Bozic helyett Zuljevic folytatja a hazaiaknál.

 35. perc: GÓÓÓÓL. Kleinheisler 13 méterről leadott lövésével megduplázza előnyét az Eszék.

21. perc: Sárga lapot kapott Kleinheisler          

20. perc: Leovac lövése nem sokkal kerüli el a hazaiak kapuját.

12. perc: Martinaga csavart mellé egy szabadrúgást a hazaiak részéről.

5. perc: GÓÓÓL Caktas góljával megszerzi a vezetést a vendég eszéki csapat egy bal oldali szabadrúgást követően!

1. perc: kezdőrúgás

 

Az eszékiek idegenben léptek pályára a horvát bajnokság 12. fordulójában (Polgár László)

 

Előzmények

Az osztrák szakember az eszékiek kispadján folytatná szeptemberi kinevezése óta tartó veretlenségi sorozatát. Rene Poms tudja, hogy a házigazdák kimondottan kellemetlen ellenfelek tudnak lenni az esélyesebb csapatok számára is.

„A mérkőzés utolsó pillanatáig nehéz mérkőzés lesz – fogalmazott az eszékiek 47 esztendős szakvezetője a klub hivatalos sajtótájékoztatóján. – Fegyelmezetten készültünk a héten, jó formában vannak a srácok és kellően felkészülve várhatjuk a meccset. Ellenlábasunk a Dinamóval szembeni zágrábi vereségét követően biztosan javítani akar, mi pedig folytatni szeretnénk remek sorozatunkat. Ramón Miérez és Danijel Loncar jól játszottak a múlt heti, Lokomotiva elleni találkozónkat megelőzően, ugyanakkor eltiltottjainkat a zágrábiakkal vívott mérkőzésünkön jól pótolta Dion Drena Beljo és Adrian Leon Barisic is. Ebből kifolyólag csak a találkozó előtti utolsó edzés után döntök arról, kik kezdhetnek Kaproncán.”

Poms az eszékiek kispadján beugróként az egyetlen vereségét éppen a Slaven Belupo ellen szenvedte el még a múlt idény során. Hozzátette, minden ellenfelüket tisztelik, s a saját játékfilozófiájuk szerint készülnek a vasárnapi erőpróbára. Elmondta, hogy kielemezték ellenfelük játékát, és tudják, hogy a motivált kaproncaiakat csak úgy győzhetik le, ha az utolsó percig koncentrálnak.

Marin Leovac, az Eszék bal oldali védője az összecsapás előtt külön is kitért az összjátékára Kleinheisler Lászlóval.

„Érezzük egymást a pálya bal oldalán, külön-külön is segíteni tudjuk egymást a tudásunkkal, tapasztalatunkkal – fogalmazott az osztrák-horvát állampolgárságú labdarúgó. – László rengeteg meccset vívott már válogatott szinten is, így tudja, milyen a nehéz és komoly mérkőzéseken bizonyítani. Bármikor számíthatsz rá, ezért is jó az ő oldalán futballozni. Az utóbbi időben kipróbáltuk egyébként a három belső védős rendszert is, s így akár időnként nagyobb szabadságot is kaphatunk a szélen szerepelve, persze védekezésben is komoly feladataink vannak.”

 

 

 

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.

2023.02.04 14:20:35

Minden más foci nemzetisport.hu

Nagyon nem ment az NK Osijeknek Zágrábban a Lokomotiva ellen, megérdemelten nyertek a hazaiak.