P. K. 2020.07.19 18:51 Frissítve: 2020.07.22 13:16

Hollandia: Robben még nincs megfelelő állapotban, kihagyja az első edzést

A holland élvonalbeli Groningen június végén jelentette be, hogy egy év kihagyás után ide, azaz első profi klubjában tér vissza a pályára a 36 esztendős, 96-szoros válogatott Arjen Robben, aki azonban kihagyja csapata első, hétfői edzését – még nincs megfelelő állapotban ahhoz, hogy a társakkal együtt, teljes értékű munkát végezzen.

A Groningen a hivatalos honlapján közölte, hogy Robben egyelőre nem csatlakozik a csapathoz, külön készül (Forrás: fcgroningen.nl)

 

Arjen Robben szerződtetése miatt nagy felhajtás övezi a holland élvonalbeli Groningen nyári első, hétfői edzését, amelyről a klub az RTV Noorddal és a FOX Sportsszal együttműködve élő közvetítést is tervez, csakhogy a gyakorláson nem vesz részt a 96-szoros válogatott támadó, aki egy év kihagyás után kezdi újra a futballt első profi klubjában.

A Groningen a hivatalos honlapján közölte, hogy Arjen Robben nem lesz ott az új idény első tréningjén, amely hétfőn 11.30 órakor kezdődik. A csapat játékosai az első edzést megelőzően különböző fizikai teszteken vettek részt, ezek után pedig a klub szakemberei azt tanácsolták, Robben ne legyen ott a csoportos edzésen, nem akarnak kockáztatni, nem szeretnék elsietni a visszatérését. A 36 éves futballista kissé csalódottan vette tudomásul a döntést.

„Mindannyian nagyon optimisták és pozitívak vagyunk a visszatérésemet illetően, a cél nem változott, de a klub szakembereinek tanácsára hétfőn még nem csatlakozom a csapathoz. Szerettem volna bemutatkozni a csapattársaim között, de az első edzésnél sokkal fontosabb, hogy az idény kezdetén ott lehessek a többiekkel. Megértem, hogy a szurkolók szívesen látnának a pályán már hétfőn is, de úgy gondolom, elég sokat fognak még látni akció közben, ez a nagy cél” – nyilatkozta a döntésről Robben, aki tavaly nyáron, a Bayern Münchenből egyszer már visszavonult. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikortól végezhet teljes értékű munkát.

Mint ismert, Hollandiában a koronavírus-járvány miatt nem fejeződött be a 2019–2020-as idény, a Groningen a 9. helyen állt a 18 csapatos bajnokságban, amikor félbeszakadtak a küzdelmek.

2023.01.31 20:56:38

Minden más foci nemzetisport.hu

A legendás középső védő a szocialista táborból első magyar futballistaként igazolt külföldre.

2023.01.31 23:40:35

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.01.30 18:04:47

Minden más foci nemzetisport.hu

A „kicsi Póknak” becézett argentin támadó lehet a kulcs a Manchester City hőn áhított BL-győzelméhez.

2023.01.30 19:58:19

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. E tendenciát leghívebben, leglátványosabban és – sajnos, mondom – legvonzóbb módon CR7 alakja, pályaíve s maga a jelenség példázza, láttatja velünk. Aki arra kíváncsi, világunk merre tart, elég reá – pályafutására – néznie, s ha képes kilépni annak bűvköréből, mindent meg fog érteni.

2023.01.30 13:51:11

Minden más foci nemzetisport.hu

„Valahogy már langyos víz vett körül bennünket, és nem a csapból vagy a zuhanyrózsából folyt.”