M. B.
2023.03.21 13:21 Frissítve: 2023.03.21 14:35

Hollandia: ököllel verte fejbe a dühöngő szurkoló a korábbi válogatott játékost – videó

Botrányos jelenetek zajlottak le a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 26. fordulójában megrendezett Groningen–Heerenveen regionális rangadón. A kiesés ellen küzdő Groningen ultrái a 80. percben, 2–0-s Heerenveen-vezetésnél be akartak rohanni a pályára, amelyet a biztonsági személyzet nagy nehezen, de megakadályozott. A dühös szurkolókat a hazai játékosok is megpróbálták csitítani, így esett meg, hogy az egyik drukker egy jókorát sózott a 22-szeres holland válogatott balhátvéd, Jetro Willems fejére.

Egyedül próbálta megfékezni a dühöngő ultrákat Jetro Willems (Fotó: Getty Images)

Az eset miatt a játékvezető félbeszakította a mérkőzést, amelyet később incidensek nélkül fejeztek be – a végeredmény ennek dacára már nem változott. A dutchnews.nl információi szerint a rendőrség letartóztatta a renitens drukkert, akit a klub sportigazgatója, Woute Gudde „agyatlan félkegyelműnek” nevezett, majd elmondta, hogy a sértett dönti majd el, hogy a klub feljelentést tesz-e a rendőrségen.

A mérkőzést követően a korábban a Newcastle Unitedben és az Eintracht Frankfurtban is futballozó, 28 éves Willems nem tulajdonított nagy jelentőséget az esetnek.

Rotterdam déli részéről származom, sok mindenen keresztülmentem már. Nem éreztem magamat veszélyben” – nyilatkozta Willems.


 

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.