Hollandia: Ronald Koeman a vb után visszatér a válogatott élére

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.06. 09:49
null
2023-tól ismét Ronald Koeman irányítja a holland nemzeti csapatot (Fotó: AFP)
A 2022-es labdarúgó-világbajnokságot követően Ronald Koeman veszi át a Louis van Gaaltól a holland válogatott irányítását – közölte az ország labdarúgó-szövetsége (KNVB).

 

Mivel az már korábban is biztos volt, hogy Louis van Gaal csak a november 21. és december 18. közötti, katari világbajnokság végéig marad a kapitányi poszton, a Holland Királyi Labdarúgó-szövetségnél hamar elkezdték keresni az új szakvezetőt.

Ronald Koeman 2018 februárja és 2020 nyara között már irányította a holland válogatottat, ebben az időszakban csapata ezüstérmes lett a Nemzetek Ligája első (2019-ben rendezett) döntőjében, illetve kijutott az Európa-bajnokságra is.

A 78-szoros válogatott klasszis az egy évvel későbbre (2021-re) halasztott kontinenstornán már nem irányíthatta az ott a nyolcaddöntőben búcsúzó oranjét, mivel 2020 augusztusában kinevezték az FC Barcelona vezetőedzőjének – ebből a pozícióból 2021 októberében menesztették.

„Várom a közös munkát. Bő másfél évvel ezelőtt nem elégedetlenségből hagytam itt a válogatottat. Jól éreztem magam és jól alakultak az eredmények is. Hamarosan ezen az úton haladunk tovább, ez számomra biztos” – jelentette ki Koeman a KNVB honlapján.

„Nagyon örülünk, hogy Ronald jövőre visszatér. Előző szövetségi kapitányi mandátuma alatt nagyon elégedettek voltunk a munkájával és az eredményeivel” – nyilatkozta a holland szövetség profi futballért felelős igazgatója, Marianne van Leeuwen.

Az 59 éves szakember a 2026-ban az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó által rendezendő világbajnokság végéig írta alá szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik