HNL: utolsó meccsüket játsszák az eszékiek a vb-szünet előtt

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.11.11. 14:59
null
Utolsó mérkőzését vívja hétvégén a téli szünet előtt az NK Osijek (Fotó: nk-osijek.hr)
Az őszi szezonja zárására készül az NK Osijek is, amely a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság (SuperSport HNL) 17. fordulójában a HNK Sibenikhez látogat és vasárnap 15 órától kezdi a két csapat a bajnoki találkozót a dalmáciai városban.

Rene Poms vezetőedző eszéki együttese a harmadik helyen áll a tabellán és már szombaton estére eldől, hogy ezt biztosan meg is tartja-e januárig, mivel Kaproncán a Slaven Belupo, illetve a Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Hajduk Split vív rangadót. Előzetes latolgatások szerint az Eszék nagy eséllyel meg is őrzi a dobogós pozíciót, mely egy sibeniki győzelemmel vasárnap mindenképpen megtörténhet. Szerdán a Horvát Kupában idegenben mindenesetre jól ment a fehér-kékeknek, hiszen Kleinheisler Lászlóék – éppen a magyar válogatott támadó góljának is a hathatós segítségével – Varasdon aratott 2–1-es sikerükkel bejutottak a legjobb nyolc közé.

Az NK Osijek bő egy hét alatt sorozatban harmadik tétmeccsét is idegenben vívja és a tabellán a jelen pillanatban kilencedik Sibenik lesz tehát az ellenfele. Persze, a Poms érájában különösképpen megkövetelt, jó értelemben vett agresszivitásra ezúttal is szükségük lesz az eszékieknek, hogy a remélt három pontot be is gyűjthessék. A védelemből Jevhen Cseberko, valamint a támadó Antonio Mance piros lapos eltiltását tölti, Slavko Bralic lábsérülés miatt nem lehet a keretben, miként a műtött Petar Brlek sem, Mile Skoric, Darko Nejasmic, illetve Danijel Loncar szerepeltetése pedig egyelőre kérdéses.

„Roppant fontos volt számunkra, hogy szerdán a Horvát Kupa következő körébe jutottunk” – fogalmazott az NK Osijek osztrák szakvezetője, Poms a vasárnapi mérkőzést felvezető eszéki sajtótájékoztatón. „Remek munkát végzett a csapat Varasdon, de ugyanolyan fontos, hogy az őszi szezont eredményes találkozóval zárjuk le a Sibenik otthonában. A kupameccs után a regeneráció jól sikerült, a srácok aztán az edzésen is odatették magukat, célunk pedig a három pont megszerzése lesz.”

A szakember hozzátette, bízik abban, hogy a még kérdéses állapotú játékosok vasárnap délutánra bevethetők lesznek, bár az tény, az idény, egyben az év ezen szakaszában már könnyebben történhetnek sérülések, melyek kiküszöbölésére igyekeztek is odafigyelni.

Poms többször is az együttes formációjának változtatásával rukkolt ki a korábbi mérkőzések esetében, ugyanakkor a vezetőedző elmondta, számára soha nem a játékrendszer a legfontosabb, sokkal inkább az, milyen a játékuk képe, minősége, miként képesek támadni, egyáltalán mennyire egységes az Eszék futballja. Mindenesetre úgy tűnik, a szlavóniai klub csapatának teljesítményében, illetve eredményességében jelenleg két kiemelten fontos labdarúgó van: Mijo Caktas, valamint Kleinheisler László a két legeredményesebb futballista, s ezt az őszi szezon zárása alkalmával is bizonyítaniuk „kellene”.

HORVÁT 1.HNL
17. FORDULÓ
November 13., vasárnap
15.00:
Sibenik–NK Osijek – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik