Hiába vezetett a Topolya, a hajrában két gólt kapott, és kikapott Novi Pazarban

Vágólapra másolva!
2023.02.05. 16:20
null
Nemcsak egymással, a havas pályával is meg kell küzdeniük a játékosoknak Novi Pazarban (Fotó: Tölgyesi Huba)
Nem tudott győzni a Topolyai SC a szerb Szuperliga 20. fordulójában. Zsarko Lazetics együttese vezetett ugyan, de 2–1-es vereséget szenvedett a Novi Pazar otthonában.

 

SZERB SZUPERLIGA
20. FORDULÓ
Novi Pazar
TSC 2–1 (0–0)
Novi Pazar, Városi Stadion, 1500 néző. V: J. Segrt
Novi Pazar: Kljajics – Pesukics, Rubezsics, Jokszimovics, Jovics (Bogdanovszki, 80.) – Djuricskovics (Kurdics, 80.), Momcsilovics – Nikcsevics, Mijics (Sztanojlovics, 73.), Gavrics (Filipovics, 68.) – Majdevac. Edző: Alekszandar Sztankovics
TSC: Ilics – Sztojics, Calusic, Cvetinovics – Radin, Djakovac, Sztojkovics, Cvetkovics – Kuveljics – Ratkov, Jovanovics (Vukics, 73.). Edző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Nikcsevics (79.), Sztanojlovics (89.), ill. Jovanovics (65.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A TSC-ben a téli átigazolási időszakban szerződtetett Milan Radin és Dusan Cvetinovics is bekerült a kezdőcsapatba, a magyar válogatott Szőke Adrián a kispadon kapott helyet. Nem sok említésre méltó pillanatot hozott az első félidő, amelynek az elején még a hó is elkezdett esni, s ez egyáltalán nem könnyítette meg a vendégcsapat gyors passzos játékát, amelyből így vajmi keveset láthattak a nézők.

A Novi Pazar már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést, de a középre adásról Andrija Majdevac centiméterekkel maradt le. A hazaiak közül Bojica Nikcsevics volt a legveszélyesebb, aki a hajrában előbb egy fejessel próbálkozott, de Veljko Ilics kapus magabiztosan ölelte magához a labdát, majd egy remek beadást követően lábban is veszélyeztetett, de kapáslövését a TSC kapusa szögeltre ütötte. A topolyaiak a 31. percben jártak a legközelebb a gólszerzéshez, amikor egy beadásba Milan Jokszimovics ért bele, s a lábáról a labda egy furcsa gellert kapott, s centiméterekkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A második félidő elején úgy tűnt, tizenegyeshez jut a TSC, amikor Szasa Jovanovicsot buktatták a tizenhatosban, Jovan Segrt játékvezető azonban többször is visszanézte az esetet, s arra jutott, hogy a Novi Pazar védője előbb a labdához ért, így semmi nem lett a tizenegyesből. A 64. percben Szasa Jovanovics remek labdát kapott, s higgadtan pöckölte el a labdát a kapus felett, s a VAR-szoba is megerősítette, hogy nem volt les, így huszonöt perccel a vége előtt a vendégek megszerezték a vezetést.

A 79. percben nem figyelt eléggé a TSC védelme, s egy jobb oldali akció során a középre adást Bojica Nikcsevics lőtte a kapuba, és egyenlített. A hátralevő tíz percben még Arandjel Arandjel Sztojkovicsnak volt egy remek szabadrúgása, amit Kljajics kapus kitornázott a jobb felsőből. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt a hazaiak megfordították az eredményt: egy jobb oldali beadást a TSC-ből érkező Szlobodan Sztanojlovics lőtt a bal alsóba.

A vendégek a hátralevő pár percben igyekeztek egyenlíteni, de a Novi Pazar magabiztosan őrizte meg egygólos előnyét. Húsz forduló után a topolyai együttes harminckilenc ponttal a harmadik helyen áll. A következő fordulóban a TSC a krusevaci Napredakot fogadja, amely a táblázat tizenegyedik helyén áll. 2–1

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! Hiába vezetett a TSC, a Novi Pazar megfordította és megnyerte a találkozót.

A játékvezető 4 perc hosszabbítást rendelt el.

89. perc: GÓÓÓL! Megfordítja a meccset a Novi Pazar! Egy jobb oldali szabadrúgás mindenki előtt elment, Sztanojlovics pedig 11 méterről pontosan lőtt a bal alsóba.

88. perc: Calusic is besárgult a vendégektől, már akkor találta el a védő lábát, amikor az megtolta a labdát.

86. perc: Dusan Cvetinovics kemény belépője sárga lapot ér.

83. perc: Nagy helyzetet hagyott ki a TSC! Arandjel Sztojkovics lőhetett szabadrúgást 18 méterről, Kljajics kapus nagyot nyújtózva kiszedte a jobb felsőből a labdát.

80. perc: Kettős cserével frissített a Novi Pazar, Petar Djuricskovics és Filip Jovics le, Numan Kurdics és Nikola Bogdanovszki be.

79. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTENEK A HAZAIAK! Egy jobb oldali beadásra Nikcsevics érkezett teljesen üresen a hosszú oldalon és a kapuba bombázott.

A TSC nem hagy helyet a hazaiaknak, akik egyre idegesebbek, s másodszor kénytelenek a saját kapusuknak visszapasszolni a labdát.

73. perc: Újabb hazai csere. Milos Mijics le, Szlobodan Sztanojlovics be – Sztanojlovics pont a TSC-ből igazolt Novi Pazarba.

73. perc: Cserélt a TSC is, Sztefan Vukics be, Szasa Jovanovics le.

68. perc: Nenad Gavrics le, Milos Filipovics be a hazaiaknál.

Első kaput eltaláló lövésével szerzett vezetést a vendégcsapat, Lazetics mester fiai kifejezetten pragmatikus játékkal rukkoltak elő a mai meccsen.

65. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A TSC! Egy remek kiugratás után Szasa Jovanovics talált be. Ezt is visszanézte még a játékvezető, de végül megadta a gólt.

61. perc: Cvetkovics lőtt 11 méterről, csúnyán fölé, ha hagyja a mögötte érkező Sztojicsnak, akkor bizonyára sokkal jobban jártak volna a vendégek.

A topolyai kispad reklamált, az egyik cserejátékos emiatt sárga lapot kapott.

57. perc: Nincs tizenegyes!

A játékvezető még mindig nézi a visszajátszást, a lelátóról zeng a „tolvajok, tolvajok” rigmus – jelentik a helyszínről.

53. perc: Topolyai tizenegyes! Jovanovicsot buktatták a tizenhatoson belül. Vagy mégsem? A játékvezető visszanézi az esetet.

Kis szünet volt, mert a hazai szurkolók fáklyákat gyújtottak meg, és a füst beterítette a TSC kapuja előtti teret. A játék másfél perc után folytatódott.

Elkezdődött a második félidő!

Nem hozott látványos focit az első félidő, a legnagyobb helyzeteket a hazai csapat hagyta ki a szünet előtt.

A sarokrúgásra azonban már nem jutott idő, véget ért az első játékrész!

45. perc: Hoppá! Egy hosszú indítást Nikcsevics ért el és bevetődve lőtt kapura, Ilics azonban szögletre ütötte a labdát.

44. perc: A beívelt labdát Nikcsevics fejelte kapura, Ilics könnyen fogta.

43. perc: Hazai szabadrúgás, közben Djuricskovics kapott sárgát reklamálásért.

Az elmúlt percekben átvette az irányítást a TSC, de a komolyabb helyzetek egyelőre elmaradnak a hazai kapu előtt.

31. perc: egy kiváló vendég átadásba lépett bele a védő, a labda centikkel ment el a kapu mellett, kis híján öngólt láthattunk.

30. perc: ismét Momcsilovics próbálkozott messziről, a megpattanó lövést simán fogta Ilics.

26. perc: a sarokrúgás Kuveljics mászta meg ellenfelét, szabadrúgát kapott a Novi Pazar.

25. perc: Kuveljics szabadrúgása megpattant a sorfalon, szöglettel jön a TSC – a mérkőzés során először.

22. perc: Momcsilovics vette célba a vendég kaput, a labda méterekkel elkerülte a jobb felső sarkot, emellett fölé is ment.

20. perc: megvan az első topolyai sárga lap is, Sztojkovics kapta, utánrúgásért.

13. perc: Gavrics sárgult be a hazai csapatból, miután odarúgott Sztojicsnak.

10. perc: az első komolyabb topolyai akció, Kljajics simán begyűjtötte a bal oldalról érkező beadást.

6. perc: elkezdett esni a hó, mindeközben Ilics szedett össze egy kósza beadást.

A TSC-t körülbelül 10 szurkoló is elkísérte Novi Pazarba.

3. perc: A hazaiaké az első komolyabb helyzet, Mijics lőtt a kapu fölé az ötörsről.

Elkezdődött a mérkőzés!

Novi Pazarban mínusz négy fok van, tegnap viharos szél és hóesés volt tapasztalható – jelentik a helyszínről.

A hazaiak kék-fehérben, a TSC zöld felsőben, fehér alsóban lépnek pályára.

Köszöntünk mindenkit a Novi Pazar–Topolya mérkőzés élő, szöveges közvetítésén! A találkozó hamarosan elkezdődik.

ELŐZMÉNYEK

A téli szünet után a 20. fordulóval folytatódik a szerb Szuperliga: az ősszel remekül szereplő, és a bajnokság első részét a harmadik helyen záró és 39 pontot gyűjtött Topolyai SC ma 16:30-tól a Novi Pazar vendége lesz.

„A háromhavi szünet utáni első találkozó nehéz és különleges is lesz, ugyanis a nyitómérkőzésen mindig sok ismeretlen dolog is felszínre kerül” – mondta Zsarko Lazetics. A TSC edzője hozzátette, mai ellenfelük ősszel sorozatban hét mérkőzést nyert meg, s ilyen bravúrra csak a Crvena zvezda volt még képes, s a belgrádi Partizan mellett a Novi Pazar volt az az együttes, amely kétvállra fektette a topolyai együttest.

A TSC a felkészülés során legyőzte az osztrák Sturm Grazot, a szabadkai Spartacust és a belgrádi Graficsart, a DVSC-vel és a Partizannal pedig döntetlent játszott, így érthető a szakmai szurkolók abbéli reménye, hogy a bajnokság második felében is megőrzi dobogós helyét az együttes. A Novi Pazar tizenkilenc meccsen 31 pontot gyűjtött, s a táblázat hatodik helyén várja a találkozót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik