TŐKE JÁNOS 2018.12.27 15:12 Frissítve: 2018.12.27 15:46

Határok nélkül: Nikolicsot lenyűgözte a topolyai akadémia

Nikolics Nemanja, a Chicago Fire magyar válogatott csatára volt csütörtökön a topolyai labdarúgó-akadémia és a helyi TSC Labdarúgóklub vendége. A zentai játékos a látogatása során a sajtónak elmondta, hogy a feltételek, melyek között a profi futballisták, valamint az akadémisták dolgoznak, nagyon magas szinten vannak.

Nikolics Nemanja a topolyai akadémistákkal (Fotó: Hristov Consulting)


„Egy évvel ezelőtt is ellátogattam Topolyára, s megtekintettem az építkezés kezdetét. Már akkor biztos voltam benne, hogy remek feltételek állnak majd a játékosok rendelkezésére, de amit most láttam, az lenyűgözött. Mindenre gondoltak, mindent pontosan megterveztek, boldog vagyok, hogy Topolyán egy ilyen sportobjektum épült fel” – nyilatkozta Nikolics Nemanja, aki a TSC Labdarúgóklub elnökének, Zsemberi Jánosnak, valamint a klub igazgatójának, Palágyi Szabolcsnak a társaságában megtekintette az akadémiát, az öltözőket, a masszázsszobát, a szaunát, a fürdőszobát, a játékosok terhelésének mérésére létrehozott helyiséget és a súlyzótermet is. Közvetlenül az akadémia mellett kaptak helyet a segédpályák, ahol a fiatalok edzenek.

„A topolyai akadémián nemsokára elkészül egy új központi pálya is, amely minden bizonnyal sokat jelent majd a környékbeli labdarúgás és a többi sportág fejlődésének szempontjából. Vannak tehetséges gyerekek, akiknek végre olyan feltételek állnak majd a rendelkezésükre, amilyet megérdemelnek. Bízom benne, hogy közöttük akadnak majd olyanok is, akik Szerbia, valamint Európa legjobb csapataiba is bekerülnek majd” – mondta a Chicago Fire csatára.

Zsemberi János, a TSC elnöke a 11-es mezt ajándékozta Nikolics Nemanjának (Fotó: Hristov Consulting)

Nikolics Nemanja 1987-ben született Zentán. Pályafutása során a Barcsban, a Kaposvölgyében, a Kaposvárban és a Videotonban is játszott, majd Lengyelországba, a varsói Legiába szerződött, amellyel megnyerte a lengyel bajnokságot, a kupát és gólkirály is lett. A lengyelországi időszak után hároméves szerződést írt alá a Chicago Fire-rel, ahová a szerb Veljko Paunovics edző invitálására érkezett.

„Nemanja a TSC nagy barátja, s örömünkre szolgált, hogy megmutathattuk neki, mit építettünk fel Topolyán, a szülővárosának szomszédságában” – mondta Palágyi Szabolcs, a TSC Labdarúgóklub igazgatója.

2021.04.13 23:52:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Míg ezen évek alatt Székelyföld első topligás csapata, a Sepsi OSK talán nem csak az erdélyi gyökerű futballszurkolók nosztalgiából is táplálkozó rokonszenvét vívta ki, az FK Csíkszereda mostanában kezdi hasonló karrierjét.

2021.04.11 23:36:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Tagadhatatlan, hogy az amerikai ligák működési modelljében van valami megnyerő, ami kielégíti a szurkolók igazságosság és egyenlőség utáni vágyát. Kérdés, hogy a labdarúgásban, az esetlegesen bevezetendő szupersorozatban ez működhetne-e ugyanígy.

2021.04.11 12:23:30

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Holman Dávid góljával vezetett először a Slovan, a DAC kétszer is egyenlíteni tudott.

2021.04.11 14:34:51

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Csak döntetlent játszott az Eszék Kaproncán, Gyurcsót nem nevezték, Kleinheisler nagyszerű gólt szerzett.

2021.04.10 18:03:34

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Elhozott egy pontot a TSC a tabella harmadik helyén álló Csukaricski otthonából, és még gólt sem kellett lőnie ehhez.