Három 11-es, két kiállítás, 42 perc hosszabbítás – bundagyanúba került a játékvezető és öt társa

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.19. 20:45
null
A kép illusztráció (Fotó: Getty Images)
Érdekes körülmények között ért véget az Atlético Palmaflor és a Blooming három tizenegyest és két kiállítást is hozó mérkőzése a bolíviai labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában. Történt ugyanis, hogy a kedvezőtlen időjárási körülmények és a videobírós visszanézések miatt Julio Fernando Gutiérrez játékvezető 42 (!) percet hosszabbított, a házigazda Palmaflor pedig a 128. percben szerzett góllal győzött 3–2-re – szúrta ki az ESPN.

A labdarúgás sava-borsát hozta a bolíviai bajnokságban hétfőn lejátszott Atlético Palmaflor és a Blooming mérkőzése, melyet borzalmas időjárási körülmények között, szakadó esőben rendeztek meg. A házigazda Palmaflor a rendes játékidő 19. és 82. percében is értékesített egy-egy büntetőt, majd a Blooming a 86. percben szépített.

A rendes játékidő leteltével azonban Julio Fernando Gutiérrez játékvezető a videobírós visszanézések és a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt 30 (!) percet hosszabbított.

A Blooming ezt a 114. percben ki is használta, amikor a nem sokkal korábbi dulakodás után kapott piros lap ellenére egyenlíteni tudott emberhátrányban, de még ekkor sem ért véget a mérkőzés, hiszen a jelzett 30-hoz még további 12-t tett hozzá a játékvezető. Az Atlético Palmaflor pedig a 128. percben szerzett góllal 3–2-re megnyerte az összesen 132 perc hosszúságúra nyúló mérkőzést.



A történtek miatt a Blooming jogi útra terelte az ügyet, a Bolíviai Labdarúgó-szövetség pedig vizsgálatot indított bundagyanú miatt, Gutiérrez játékvezetőt és öt segítőjét pedig felfüggesztette.





A Bolívia korábbi elnöke, Evo Morales által irányított Palmaflor hat forduló után négy győzelemmel és két vereséggel harmadik a tabellán, míg a Blooming egy döntetlennel és öt vereséggel utolsó előtti helyen áll.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik