Gól és gólpassz Kleinheislertől, Zágrábban győzött az Eszék

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2021.05.15. 18:50
null
Kleinheisler László főszerepet játszott az eszékiek zágrábi győzelmében (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/nkosijek/photos/a.232267078851/10160949343038852">NK Osijek</a>)
Bár az NK Osijeknek biztos ezüstérmesként nem volt égetően szüksége a három pontra a horvát labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában, mégsem volt tekintettel a kiesés rémétől fenyegetett Lokomotiva Zagrebre, és két góllal nyert a magyar válogatott középpályás, Kleinheisler László vezérletével.

HORVÁT 1. HNL
35. FORDULÓ
NK Lokomotiva Zagreb–NK Osijek 0–2(Kleinheisler 59., Bohar 90+1.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A két csapat közül a Zágrábi Lokomotiva várhatta nagyobb aggodalommal a találkozót, hiszen ebben az idényben nem megy valami jól a „vasutasoknak”, ezért a kiesés elkerüléséért harcolnak. Az Eszék második helye már biztos volt, hiszen sem előrelépni, sem visszaesni nem tudott volna az eredménytől függetlenül.

Az első félidőben valamivel több lehetősége volt a hazaiaknak, többek között egy kapufa is Simic révén, de az Eszék játékosain látszott, hogy nem akarják csak a cipőjüket kitenni a pályára, gólokat akarnak szerezni. Egyet szereztek is, méghozzá a 14. percben, de a videobíró kiderítette, hogy lesről.

Nem sokszor kerültek veszélybe a kapuk, leginkább még az eszékiek voltak veszélyesebbek, de így is gól nélküli döntetlennel ért véget az első játékrész.

A második félidőben megélénkült a játék, a hazaiak voltak aktívabbak egészen addig, amíg Kleinheisler László megelégelte az eseménytelenséget, és 22 méterről óriási gólt ragasztott a léc alá. 0–1

Nem sokkal később egyenlíthettek volna a hazaiak, de Kacavenda ajtó-ablak helyzetben még a kaput sem találta el. Bár a Lokomotiva rohamozott, mégis az Eszék szerezhetett volna újabb gólt, csakhogy Miérez flegmán rúgta a tizenegyest a 73. percben, így a nehéz helyzetben lévő zágrábiak még reménykedhettek a fordításban.

Ehhez azonban jó támadásokra lett volna szükség, de erre hiába is vártak a hazaiak szurkolói, sőt a végén Kleinheisler passzából még Bohar is betalált (0–2). Így az Eszék nem asszisztált a Lokomotiva biztos bentmaradásához, ezért a zágrábiakra igen feszült utolsó forduló vár Splitben, a Hajduk ellen...

Az eszékieknek ez volt az idénybeli tizedik idegenbeli győzelmük a bajnokságban, ami új klubcsúcs, Kleinheisler pedig az idénybeli 31. bajnoki meccsén a hatodik gólját és a hatodik gólpasszát jegyezte.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+8. perc: Vége a meccsnek, nyert az Eszék. 0–2

90+4. perc: Támad, igyekszik a Lokomotiva, de ez ma kevés.

90+1. perc: GÓÓÓL! ELDŐLT! Kleinheisler ívelt kiválóan a teljesen egyedül hagyott Bohar elé, aki hidegvérrel fejelt hat méterről a zágrábi kapu bal oldalába. 0–2

81. perc: Gyurcsó remek bal oldali centerezését Plij a kapu torkából lőtte mellé!

79. perc: Gyurcsó Ádám is pályára lépett az Eszékben.

73. perc: KIMARADT! A tizenegyest Miérez végezte el, és topogós nekifutás után mellélőtt...

72. perc: Tizenegyeshez jutott az Eszék! Nagyon nehezen lehetett kihámozni, hogy a hazaiak vagy a vendégek játékosa volt-e a szabálytalan, de videózás után a bíró befújta a tizenegyest.

61. perc: MAJDNEM! Kis híján egyenlített a Lokomotiva. Kacavenda vitte rá a kapusra a labdát teljesen egyedül, majd 12 méterről elgurított Ivusic mellett, de a jobb kapufa mellett is.

59. perc: GÓÓÓÓL! Kleinheisler hozta fel a labdát, és mivel nem léptek ki rá, 22 méterről ellőtte, és a labda nagy erővel vágódott a léc alá. 0–1

56. perc: Az eszéki Ivan Santini próbált gólt szerezni testvérének, Krsevan Santininek, de a kapus lett a lövés után boldogabb.

50. perc: Eseménytelen mezőnyjáték zajlott az utóbbi percekben a pályán.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: Vége az első félidőnek, gól nincs. 0–0

42. perc: Maric került helyzetbe az eszéki kapu előtt, de nem helyezte a fejesét, így Ivusic könnyen védett.

35. perc: A bal oldali szöglet után Zaper rászúrta egészen éles szögből, és Santininek tornáznia kellett, hogy kitolja a labdát a léc alól.

34. perc: Szabadrúgáshoz jutott az Eszék 25 méterre a Lokomotiva kapujától. A szabadrúgást Pilj végezte el, de a lövés vagy fél méterrel mellé ment. Igaz, a sorfal beleért.

22. perc: Kleinheisler lőhetett balról, de Santini a helyén volt, és védett.

15. perc: Mivel lesgyanúsnak tűnt a gól, ellenőrizték a videón, és valóban les volt, marad a 0–0.

14. perc: GÓÓÓL! VEZET AZ ESZÉK?Piljt vágták fel 30 méterre a hazai kaputól, a szabadrúgsá a kapu elé ívelődött, érkezett Zaper, akiről elfeledkeztek a védők, és 3 méterről, kissé balról a jobb alsóba lőtt.

8. perc: KAPUFA! Jobb oldali beadás után Simic 8 méterről megeresztett fejesét mentette a léc.

6. perc: Kleinheisler próbálkozott lövéssel, a labda viszont lepattant Leskovic lábáról.

4. perc: LOKOMOTIVA-ZICCER! Elcsúszott Guti utolsó emberként, közbeugrott Kacavenda, aki megpróbálta átemelni a labdát a kapus felett 12 méterről. Ez sikerült is, de túlságosan alányúlt, így a kapu felett is elment a labda.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Lokomotiva kék-fehér csíkos mezben, kék nadrágban, az Osijek tiszta fehérben játszik.

A két kezdőcsapat:

Lokomotiva:Santini – Marić, Papadopulosz, Leskovic, Celikovic – Cokaj, Petrak – Chajia, Kacavenda, Stojkovic – Simic.
Osijek:Ivusic - Silva, Guti, Ceberko, Jurcevic - Lopa, Zaper, Pilj, Kleinheisler – Miérez, Santini.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik