Francia Ligakupa: három büntető, Thuram fia döntött – kiesett a PSG!

Vágólapra másolva!
2019.01.09. 23:28
null
Cavaniék nem egyszer tiltakoztak a játékvezető ítéletei ellen (Fotó: AFP)
Kiesett a legutóbbi öt kiírás győztese, a Paris Saint-Germain a labdarúgó Francia Ligakupából! A párizsi együttest a Ligue 1-ben sereghajtó Guingamp búcsúztatta, amely úgy nyert 2–1-re a Parc des Princes-ben, hogy három tizenegyest is megítélt számára a játékvezető.

Az első büntetőt egy óra játék után végezhették el a vendégek, ám azt a világ- és Európa-bajnok Lilian Thuram 21 éves fia, Marcus csúnyán fölé lőtte. A kihagyott büntető szinte azonnal megbosszulta magát, hiszen a kirúgást követő támadásvezetés végén Neymar góljával megszerezte a vezetést az Areola – Kehrer, Thiago Silva, Bernat – Meunier, Marquinhos (Verratti, a szünetben), Draxler (Dani Alves, 74.), Moussa Diaby – Di María (Cavani, a szünetben), Mbappé, Neymar összeállításban szereplő párizsi alakulat. A brazil klasszis először volt eredményes fejjel, amióta 2017 nyarán a PSG-be igazolt.

THURAM KIHAGYOTT TIZENEGYESE ÉS NEYMAR FEJES GÓLJA

Az élvonalban utolsó helyen álló Guingamp a 81. percben másodszor is tizenegyest kapott, eztYeni Ngbakoto már belőtte (1–1). A hosszabbításban jött a csattanó, amikor a párizsi „közönségkedvenc”, Benoit Bastien játékvezető harmadszor is büntetőt ítélt a vendégek javára: a labda mögé nem Ngbakoto, hanem a „kis” Thuram állt, aki ezúttal nem hibázott, s továbblőtte csapatát a legjobb négy közé!

A VENDÉGEK KÉT GÓLJA

A Guingamp 2014 januárja óta az első csapat Franciaországban, amely valamelyik honi kupasorozatban megverte a PSG-t.

Bese Barnabás csapata, a másodosztályú Le Havre múlt vasárnap kiejtette a Girondins Bordeaux-t a Francia Kupából, most azonban nem sikerült a bravúr, és 1–0-s győzelmével az élvonalbeli csapat jutott tovább. A magyar válogatott védő a hétvégi meccshez hasonlóan ezt a találkozót is végigjátszotta.

Az elődöntőbe a Guingamp-on, a Bordeaux-n és a Strasbourgon kívül a bajnokságban gyengélkedő Monaco jutott még be.

FRANCIAORSZÁG, LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Paris Saint-Germain–Guingamp 1–2
(Neymar 63., ill. Ngbakoto 81. – 11-esből, M. Thuram 93. – 11-esből)
Bordeaux–Le Havre AC (II.) 1–0 (Kalu 70.)
Monaco–Rennes 1–1 (Rony Lopes 55., ill. Bourigeaud 30.) – tizenegyesekkel: 8–7

Kedden játszották
Lyon–Strasbourg 1–2 (B. Traoré 49., ill. Ajorque 26., L. Koné 52.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik