DUDUCZ TIBOR 2021.03.21 15:45 Frissítve: 2021.03.21 19:34

Sokba kerültek a DAC-nak a védelmi hibái – vereség a Spartak ellen

A szlovák labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában, a felsőházban, a DAC idegenben kísérelt meg győzelmet aratni a Spartak Trnava ellen, hiszen az éllovas Slovan nyomába akart szegődni. Ezúttal azonban vereséggel távozott Nagyszombatból, mert a hazaiak kíméletlenül kihasználták a dunaszerdahelyi védelmi hibákat (3–2).

 

Kalmár Zsolt harcosan játszott, de elpártolt mellőle a szerencse (Fotó: Lelkes Ernő)

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
24. FORDULÓ

Spartak Trnava–DAC 3–2 (01)
Nagyszombat, zárt kapuk mögött. Vezette: Gemzicky
FC Spartak: Kamenár – Koštrna, Twardzik, Tumma, Mikovics – Szavvidisz, Gric – Kolesár (Benovic, 64.), Cabral, Risztovszki – Bamidele (Kósa, 90.). Vezetőedző: Michal Gasparík
DAC: Jedlicka – Blackman, Müller, Kruzliak, Davis – Schäfer, A. Balic (Nicolaescu, 72.), Christie-Davies (Taiwo, 82.), Divkovic (Andzouana, 81.) – E. Ramírez (Iglesias, 90+3.), Kalmár. Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: Cabral (49.), Bamidele (66.), Risztovszki (90+3.), ill. E. Ramírez (45+1.), Taiwo (84.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagyszombatban lépett pályára vasárnap a DAC a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának második fordulójában. A felvidéki együttes 2014 után öt és fél évig nem nyert ott meccset, majd fordult a kocka, mert utána háromszor is győzött, s azokon a találkozókon Eric Ramírez rendre gólt szerzett. Nos, a venezuelai csatár remek sorozata folytatódott, a DAC-é azonban nem.

Bernd Storck vezetőedző az egy héttel korábban az Aranyosmarót ellen három pontot szerző kezdőcsapatát küldte pályára, és ha Erik Gemzicky játékvezető nem nézi el, hogy Lubos Kamenár kapus a gólvonal mögül rúgta ki a labdát, már a 8. percben előnybe került volna a Dunaszerdahely. A folytatásban Kalmár Zsolt révén kétszer is veszélyeztettek a vendégek, majd a 45+1. percben Eric Ramírez a bal alsó sarkot kilőve megszerezte nekik a vezetést.

A második félidő elején mintha elaludtak volna a dunaszerdahelyiek, akik azon kapták magukat, hogy a 66. percben már a Spartak Trnava vezet (21). A hajrában Kalmár Zsolt szabadrúgásból próbált egyenlíteni, s bár neki nem sikerült, a csereként pályára küldött Abdulrahman Taiwónak igen, a 85. percben egyenlőt mutatott tehát az eredményjelző. A végén azonban a nagyszombati csapat ünnepelhetett, mert kavarodás után Milan Risztovszki a 90+3. percben megszerezte a hazaiak harmadik gólját, amely így három pontot ért. 32

„Nehéz ilyenkor bármit is mondani... Nem érdemeltünk győzelmet, az utolsó három percben mutatott játék képe alapján pedig pontot sem, ez az igazság – mondta a Nemzeti Sportnak csalódottan, de önkritikusan Schäfer András, a DAC 21 esztendős védője, akinek véres, sebes lába a nagyszombati játékosok időnként túlzásba vitt keménységéről árulkodott. Az első félidőnk jól sikerült, uraltuk a mérkőzést, így kellett volna folytatnunk a szünet után is, sőt, talán még bátrabban. Erre két kontrából két gólt kaptunk, mind a kettő elkerülhető lett volna. Tiszta fejekre van szükség. remélem, jót tesz nekünk a válogatott szünet."

A dunaszerdahelyiek legközelebb április 4-én lépnek pályára a bajnokságban, az MSK Zilina vendégei lesznek.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Vége a meccsnek, a védelmi hibák megbosszulták magukat, nyert a Spartak. 3–2

90+3. perc: GÓÓÓÓL! A VÉGÉN GÓLT SZERZETT A SPARTAK! Egymás után rúgta a szögleteket a Spartak, a DAC védői nem tudtak felszabadítani, több lepattanó után Risztovszki eszmélt a leghamarabb, és 7 méterről a hálóba lőtt. 3–2
90. perc: Három perc a hosszabbítás.
88. perc:
Teljesen nyílt még a meccs, mindkét csapat szeretné megnyerni.
84. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT A DAC! Beszorult a Spartak, nem tudott felszabadítani, Ramírez lőtte rá 14 méterről, balról, a labda megpattant egy védőn, így pattant a kaputól 5 méterre érkező Taiwóhoz, akinek a testéről a hálóba pattant a labda. 2–2
83. perc:
Kétségbeesetten támad a DAC, Taiwo harcolt ki magának lövőhelyzetet, a lövésébe azonban beleléptek, szöglet.
80. perc: Schäfer harcolt ki szabadrúgást 25 méterre a nagyszombati kaputól. Kalmár rászúrta, a kellemetlen, pattogós lövés kijött Kamenárról, de a védők mentettek.
74. perc: Újabb jó Spartak-kontra után Cabral gurított vissza, az érkező Szavvidisz 17 méterről nem sokkal lőtt mellé.
70. perc: Twardzik ravaszkodott, egy szabadrúgást szinte az alapvonal közeléből csavart kapura, Jedlicka viszont figyelt, és szögletre mentett.
67. perc: A gól előtt percek óta támadott a DAC, de egy védelmi hiba elég volt a hazaiaknak, hogy kontrából fordítsanak.
66. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A SPARTAK! Cabral egy gyorsa kontrából remekül játszott Bamidele elé, aki egyedül kapta a labdát, megtolta, és 11 méterről, balról óriási gólt ragasztott a léc alá. 2–1
63. perc: Schäfer került a földre, ápolták egy darabig, majd időlegesen lebaktatott a pályáról. Nagyon mondta a magáét, kapott is egy sárgát.
60. perc: Kalmár esett el a tizenhatoson belül, de a közelben álló bíró jelezte, hogy tovább...
55. perc: Őrület! Gyors kontrával indult a Spartak, Cabral jobbról remekül adott középre, érkezett Bamidele Isa, a lövését bravúrral védte Jedlicka, a kipattanóra rárontott Risztovszki, de a lábáról 5 méterről föléperdült a labda.
54. perc: Szabadrúgáshoz jutott a DAC 24 méterre a hazai kaputól, kissé jobbról. A szabadrúgást Davies végezte el, a lövése megpattant a sorfalon, így lett igazán veszélyes, Kamenár szögletre ütötte a labdát.
53. perc: Ramírez próbálkozott éles szögből, Kamenár viszont bravúrral védett.
49. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT A SPARTAK! Bal oldalról érkezett a beadás Kolesártól, Cabralról elfeledkeztek a védők, ő pedig 12 méterről a bal alsóba fejelt. 1–1
46. perc: Elkezdődött a második félidő. 

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, előnyben a Dunaszerdahely. 0–1
45+1. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A DAC! Ramírez vette át Davies átadását a tizenhatos vonalánál, egy szép csellel becsapta Tummát, majd 14 méterről a bal alsóba lőtt. 0–1
44. perc:
Az ellentámadásból a nagyszombatiak is megszerezhették volna a vezetést Risztovszki révén, de Jedlicka védett. 
43. perc: Mi maradt ki! Ramírez tört be szép csellel a Spartak tizenhatosán belülre, középre gurított, Balic azonban 6 méterre a kaputól nem találta el a labdát.
40. perc: Bamidele Isa futott volna el a bal szélen, ha Kruzliak nem szereli remekül.
36. perc: Többet támad a Spartak, de ez helyzetekben eddig nem mutatkozott meg.
30. perc: Szabadrúgással jöhetett a DAC 26 méterre a Spartak kapujától. Kalmár rosszul találta el a labdát, amely így a jobb alsó mellett pattogott el.
23. perc: Gric vállalta el jó 26 méterről, de a labda csigalassúsággal gurult el a jobb alsó mellett.
19. perc: A szögletből nem lett semmi.
19. perc: Megint Tumma mentett egy remek Divkovic-beadás után. Szöglet a DAC-nak.
17. perc: Kalmár kapott óriási labdát Divkovictól, majd mielőtt tiszta helyzetből lőhetett volna, Tumma becsúszva szerelte.
11. perc: Kolesár csavarta rá 18 méterről, de a labda Kruzliak fejéről pattant mellé.
9. perc: Divkovic ívelt a kapu elé, Davis továbbította a labdát fejjel, Kruzliak érkezett, és közelről a kapust találta el.
4. perc: Szavvidisz kapott sárgát, mert letalpalta Schäfert.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak piros-feketében, a DAC sárga-kékben játszik. 

 

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.