Sokba kerültek a DAC-nak a védelmi hibái – vereség a Spartak ellen

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.03.21. 15:45
null
Kalmár Zsolt harcosan játszott, de elpártolt mellőle a szerencse (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában, a felsőházban, a DAC idegenben kísérelt meg győzelmet aratni a Spartak Trnava ellen, hiszen az éllovas Slovan nyomába akart szegődni. Ezúttal azonban vereséggel távozott Nagyszombatból, mert a hazaiak kíméletlenül kihasználták a dunaszerdahelyi védelmi hibákat (3–2).

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
24. FORDULÓ

Spartak Trnava–DAC 3–2 (01)
Nagyszombat,zárt kapuk mögött.Vezette:Gemzicky
FC Spartak:Kamenár – Koštrna, Twardzik, Tumma, Mikovics – Szavvidisz, Gric – Kolesár (Benovic, 64.), Cabral, Risztovszki – Bamidele (Kósa, 90.).Vezetőedző:Michal Gasparík
DAC:Jedlicka – Blackman, Müller, Kruzliak, Davis – Schäfer, A. Balic (Nicolaescu, 72.), Christie-Davies (Taiwo, 82.), Divkovic (Andzouana, 81.) – E. Ramírez (Iglesias, 90+3.), Kalmár.Vezetőedző:Bernd Storck
Gólszerző:Cabral (49.), Bamidele (66.), Risztovszki (90+3.), ill. E. Ramírez (45+1.), Taiwo (84.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagyszombatban lépett pályára vasárnap a DAC a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának második fordulójában. A felvidéki együttes 2014 után öt és fél évig nem nyert ott meccset, majd fordult a kocka, mert utána háromszor is győzött, s azokon a találkozókon Eric Ramírez rendre gólt szerzett. Nos, a venezuelai csatár remek sorozata folytatódott, a DAC-é azonban nem.

Bernd Storck vezetőedző az egy héttel korábban az Aranyosmarót ellen három pontot szerző kezdőcsapatát küldte pályára, és ha Erik Gemzicky játékvezető nem nézi el, hogy Lubos Kamenár kapus a gólvonal mögül rúgta ki a labdát, már a 8. percben előnybe került volna a Dunaszerdahely. A folytatásban Kalmár Zsolt révén kétszer is veszélyeztettek a vendégek, majd a 45+1. percben Eric Ramírez a bal alsó sarkot kilőve megszerezte nekik a vezetést.

A második félidő elején mintha elaludtak volna a dunaszerdahelyiek, akik azon kapták magukat, hogy a 66. percben már a Spartak Trnava vezet (21). A hajrában Kalmár Zsolt szabadrúgásból próbált egyenlíteni, s bár neki nem sikerült, a csereként pályára küldött Abdulrahman Taiwónakigen, a 85. percbenegyenlőt mutatott tehát az eredményjelző. A végén azonban a nagyszombati csapat ünnepelhetett, mert kavarodás után Milan Risztovszki a 90+3. percben megszerezte a hazaiak harmadik gólját, amely így három pontot ért.32

„Nehéz ilyenkor bármit is mondani... Nem érdemeltünk győzelmet, az utolsó három percben mutatott játék képe alapján pedig pontot sem, ez az igazság – mondta a Nemzeti Sportnak csalódottan, de önkritikusan Schäfer András, a DAC 21 esztendős védője, akinek véres, sebes lába a nagyszombati játékosok időnként túlzásba vitt keménységéről árulkodott. Az első félidőnk jól sikerült, uraltuk a mérkőzést, így kellett volna folytatnunk a szünet után is, sőt, talán még bátrabban. Erre két kontrából két gólt kaptunk, mind a kettő elkerülhető lett volna. Tiszta fejekre van szükség. remélem, jót tesz nekünk a válogatott szünet."

A dunaszerdahelyiek legközelebb április 4-én lépnek pályára a bajnokságban, az MSK Zilina vendégei lesznek.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Vége a meccsnek, a védelmi hibák megbosszulták magukat, nyert a Spartak. 3–2

90+3. perc: GÓÓÓÓL! A VÉGÉN GÓLT SZERZETT A SPARTAK! Egymás után rúgta a szögleteket a Spartak, a DAC védői nem tudtak felszabadítani, több lepattanó után Risztovszki eszmélt a leghamarabb, és 7 méterről a hálóba lőtt. 3–2
90. perc: Három perc a hosszabbítás.
88. perc:
Teljesen nyílt még a meccs, mindkét csapat szeretné megnyerni.
84. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT A DAC! Beszorult a Spartak, nem tudott felszabadítani, Ramírez lőtte rá 14 méterről, balról, a labda megpattant egy védőn, így pattant a kaputól 5 méterre érkező Taiwóhoz, akinek a testéről a hálóba pattant a labda. 2–2
83. perc:
Kétségbeesetten támad a DAC, Taiwo harcolt ki magának lövőhelyzetet, a lövésébe azonban beleléptek, szöglet.
80. perc: Schäfer harcolt ki szabadrúgást 25 méterre a nagyszombati kaputól. Kalmár rászúrta, a kellemetlen, pattogós lövés kijött Kamenárról, de a védők mentettek.
74. perc: Újabb jó Spartak-kontra után Cabral gurított vissza, az érkező Szavvidisz 17 méterről nem sokkal lőtt mellé.
70. perc: Twardzik ravaszkodott, egy szabadrúgást szinte az alapvonal közeléből csavart kapura, Jedlicka viszont figyelt, és szögletre mentett.
67. perc: A gól előtt percek óta támadott a DAC, de egy védelmi hiba elég volt a hazaiaknak, hogy kontrából fordítsanak.
66. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A SPARTAK! Cabral egy gyorsa kontrából remekül játszott Bamidele elé, aki egyedül kapta a labdát, megtolta, és 11 méterről, balról óriási gólt ragasztott a léc alá. 2–1
63. perc: Schäfer került a földre, ápolták egy darabig, majd időlegesen lebaktatott a pályáról. Nagyon mondta a magáét, kapott is egy sárgát.
60. perc: Kalmár esett el a tizenhatoson belül, de a közelben álló bíró jelezte, hogy tovább...
55. perc: Őrület! Gyors kontrával indult a Spartak, Cabral jobbról remekül adott középre, érkezett Bamidele Isa, a lövését bravúrral védte Jedlicka, a kipattanóra rárontott Risztovszki, de a lábáról 5 méterről föléperdült a labda.
54. perc: Szabadrúgáshoz jutott a DAC 24 méterre a hazai kaputól, kissé jobbról. A szabadrúgást Davies végezte el, a lövése megpattant a sorfalon, így lett igazán veszélyes, Kamenár szögletre ütötte a labdát.
53. perc: Ramírez próbálkozott éles szögből, Kamenár viszont bravúrral védett.
49. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT A SPARTAK! Bal oldalról érkezett a beadás Kolesártól, Cabralról elfeledkeztek a védők, ő pedig 12 méterről a bal alsóba fejelt. 1–1
46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, előnyben a Dunaszerdahely. 0–1
45+1. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A DAC! Ramírez vette át Davies átadását a tizenhatos vonalánál, egy szép csellel becsapta Tummát, majd 14 méterről a bal alsóba lőtt. 0–1
44. perc:
Az ellentámadásból a nagyszombatiak is megszerezhették volna a vezetést Risztovszki révén, de Jedlicka védett.
43. perc: Mi maradt ki! Ramírez tört be szép csellel a Spartak tizenhatosán belülre, középre gurított, Balic azonban 6 méterre a kaputól nem találta el a labdát.
40. perc: Bamidele Isa futott volna el a bal szélen, ha Kruzliak nem szereli remekül.
36. perc: Többet támad a Spartak, de ez helyzetekben eddig nem mutatkozott meg.
30. perc: Szabadrúgással jöhetett a DAC 26 méterre a Spartak kapujától. Kalmár rosszul találta el a labdát, amely így a jobb alsó mellett pattogott el.
23. perc: Gric vállalta el jó 26 méterről, de a labda csigalassúsággal gurult el a jobb alsó mellett.
19. perc: A szögletből nem lett semmi.
19. perc: Megint Tumma mentett egy remek Divkovic-beadás után. Szöglet a DAC-nak.
17. perc: Kalmár kapott óriási labdát Divkovictól, majd mielőtt tiszta helyzetből lőhetett volna, Tumma becsúszva szerelte.
11. perc: Kolesár csavarta rá 18 méterről, de a labda Kruzliak fejéről pattant mellé.
9. perc: Divkovic ívelt a kapu elé, Davis továbbította a labdát fejjel, Kruzliak érkezett, és közelről a kapust találta el.
4. perc: Szavvidisz kapott sárgát, mert letalpalta Schäfert.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak piros-feketében, a DAC sárga-kékben játszik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik