DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre) 2020.06.21 20:00 Frissítve: 2020.06.21 22:34

Kalmár vezérletével nyert a DAC, irány Európa!

A Fortuna Liga rájátszásának 2. fordulójában a DAC 2–0-ra győzött Nagyszombatban, s bebiztosította helyét az Európa-ligában. Zsinórban harmadszor indulhat a felvidéki klub a sorozatban. Ez pedig klubtörténelem, eddig ugyanis a DAC egymást követő három évben még sohasem szerepelt az európai porondon.

Kalmár Zsolt ismét csapata vezéregyénisége volt (Fotó: dac1904.sk, archív)

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZ
2. FORDULÓ
Spartak Trnava (Nagyszombat)–DAC (Dunaszerdahely) 0–2
(E. Ramírez 66., Balic 74.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az állás: 1. Slovan Bratislava 61 pont (már bajnok), 2. Zilina 48, 3. DAC 44, ...5. Trnava 30

Bernd Storcknak, a vendégek mesterének ismét változtatnia kellett az összeállításon. Sérülés miatt ugyanis kiesett Lorenco Simic, aki helyett Martin Bednár kapott lehetőség a védelem közepén. Sajnos, a DAC hosszabb ideje elvesztette Danilo Beszkorovajnijt, aki szeméremcsont-gyulladást szenvedett. Kórházban fekszik, a sárga-kékek több hónapig nem számíthatnak az ukrán légiós játékosával.

Nagyszombatban ma este volt a 61. kerületi rangadó. Mivel Szlovákiában még mindig érvényes, hogy játékosokkal, vezetőkkel, a kiszolgáló személyzettel, újságírókkal együtt maximum ötszázan lehetnek a stadionban, üresen tátongott a vendégszektor a City Arénában.

A hazai csapat tulajdonosa működteti Szlovákiában a Cinemax mozihálózatot, így Nagyszombatban és Dunaszerdahelyen is a helyi moziban focit nézhettek a szurkolók. A felvidéki városban nagyobb volt az érdeklődés a különös meccsnézéshez. A találkozó nagy hazai helyzettel indult, az elefántcsontparti Yao maga vezethette a labdát a vendégkapusra, de Jedlicka helyén volt. Nemsokára ismét a kapus védett remekül. Negyedórát kellett várni az első vendéghelyzetre: előbb Divkovic lövését védte Rusov, a kipattanó labdát Kalmár pedig a lelátóra küldte.

Nemsokára ismét a horvát támadó lőtt remekül, a labda pár centiméterrel ment el a jobb kapufa mellett. A 24. percben Ramírez a kapust is kicselezte, gurítását a gólvonalról Candarisz kivágta. Ha a vendégcsatár visszagurítja a labdát Kalmárnak, akkor előtte csak az üres kapu tátongott volna...

A fordulás után is a vendégcsapat játékosainak a lábán volt gyakrabban a labda, fokozatosan kezdett kidomborodni a két csapat közti tudásbeli különbség. A 66. percben Blackman a lécet találta el, a labdát begyűjtő Kalmár pedig Ramírezt találta meg, aki 12 méterről megszerezte a DAC vezető gólját. Nyolc perc múlva Divkovic átadása után Balic talált a kapuba – ez volt a horvát középpályás első bajnoki gólja a sárga-kékek színeiben. A hátralévő percekben a dunaszerdahelyi csapat tudatos játékkal gond nélkül bebiztosította a három pontot az örökös ellenfél otthonában. 0–2

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.