Fortuna Liga: Kemény év van mögöttünk – Schäfer András

Vágólapra másolva!
2021.12.17. 09:21
null
Schäfer András győzelemmel akarja zárni az esztendőt (Fotó: DAC)
Idei utolsó mérkőzését játssza pénteken a DAC, amely a szlovákiai Fortuna Liga 19. fordulójában a rózsahegyi együttest fogadja – a mérkőzést honlapunk, az nso.hu élőben közvetíti.


Győzelmük esetén a negyedik helyen álló dunaszerdahelyiek pontszámban utolérik a harmadik rózsahegyieket. Joao Janeiro vezetőedző irányításával egyelőre veretlen a csapat (három győzelem, egy döntetlen, utóbbi a címvédő és listavezető Slovan ellen), és egyetlen gólt sem kapott!

„Jó lenne folytatni sorozatunkat – mondta a Nemzeti Sportnak Schäfer András, a csallóközi együttes 22 éves, 15-szörös magyar válogatott középpályása.  – A szlovákiai járványügyi előírások miatt zárt kapuk mögött kell futballoznunk, sajnáljuk, hogy szurkolóink nem lehetnek velünk az idei utolsó meccsünkön. De ettől még győzelemre törünk a Rózsahegy ellen.”

Ebben az évben összesen 43 tétmérkőzésen szerepelt a DAC-ban és a válogatottban, de még maradt benne erő és energia.

„Kemény év van mögöttünk, az biztos. De felszívjuk magunkat a pénteki összecsapásra, mert mint utaltam rá, győzelemmel akarjuk zárni az esztendőt
– tette hozzá Schäfer András, aki reagált a Magyar Labdarúgó-szövetség elismerésére, arra, hogy a szervezet őt választotta az év futballistájának.  – Nagyon örültem a hírnek, igazán megtisztelő nekem, ez óriási elismerés. Mindenkinek köszönöm, aki rám szavazott.”     

A FORTUNA LIGA ÉLCSOPORTJA
18 FORDULÓ UTÁN

1. Slovan Bratislava 45 pont, 2. Spartak Trnava 39, 3. MFK Ruzomberok 34, 4. DAC 31

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik