Hiába vezetett, ismét kikapott a Dunaszerdahely a Szeredtől

Vágólapra másolva!
2021.11.06. 14:50
null
Hiába vezetett, a szünetre meg kellett elégednie a döntetlennel a DAC-nak (Fotó: Lelkes Ernő/DAC)
Az idegenbeli vereség után hazai pályán is kikapott, ezúttal 3–1-re a Szeredtől a Dunaszerdahely a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 14. fordulójában.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
14. FORDULÓ
Dunaszerdahelyi AC–Szered 1–3 (1–1)
Dunaszerdahely,
Mol Aréna, 3175 néző. V: Dohal
DAC: Jedlicka – Ciganiks, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis – Dimun (Balic, 59.), Schäfer – Andzouana (Veselovsky, 69.), Krsztovics (Verlinden, 77.), Lamkel Zé – Nicolaescu (Hahn, 59.). Vezetőedző: Németh Antal
Szered:
Yakubu – Correia, Palomino, Kadlec (Karrica, 78.), Ljubicic, Gago, Jureskin – Morong (Popovic, 74.), Hasa (Gataric, 74.), Kriz (Yao, 31.) – Radic, Vezetőedző: Juraj Jarabek
Gólszerző: Krsztovics (32.), ill. Morong (44., 55.), Karrica (90.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Újabb dunaszerdahelyi hideg zuhany. A Fortuna Liga 14. fordulójában a DAC hazai pályán 3–1-es vereséget szenvedett a Szered ellen.

,,Nyugodj békében, Nagy Adrián” feliratú drappé fogadta a látogatókat a Mol Arénába, a hét elején tragikus autóbalesetben elhunyt 18 esztendős futballistának szólt az üzenet. A jelenlévők a meccs előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek az ifjú játékosra.

A hazai kezdőcsapatba visszatért Lamkel Zé, hiányzott viszont Hahn János, aki a hét elején kisebb sérüléssel küszködött.

A Dunaszerdahelynek létfontosságú volt a három pont megszerzése, s így nagyon aktívan kezdett a Németh-társaság. Már a 100. másodpercben Nicolaescu lábában volt a vezető gól, de a moldovai csatár huszonöt méterről nem tudott az üres kapuba lőni.

Az idő múlásával alábbhagyott a hazai fölény, sőt a vendégek kiérezték, hogy nem áll biztos lábon a dunaszerdahelyi védelem. Többször kerültek kecsegtető helyzetbe, azonban Jedlicka a helyén volt. A Mol Arénában fel is hangzott a ,,Harcoljatok!” rigmus.

A 24. percben Schäfer fejese még a kapu mellé szállt, de nemsokára már örült a 3175 néző, hiszen a lepattanót ugyan nem találta el jól Krsztovics, de a labda a hálóba került. Ennek ellenére még a szünetig egyenlíteni tudott a Szered, hiszen Morong kihasznált egy újabb védelmi kihagyást.

Sőt! A fordulás után egy gyors támadást követően ismét a vendégjátékos volt eredményes. Óriási volt füttykoncert a Mol Arénában.

Németh Antal edző behozta Hahnt és Balicot is, de továbbra is gyengén, elképzelés nélkül, sok hibával játszott a DAC. Szinte helyzetbe sem kerültek a sárga-kékek. A ráadásban a harmadik gólját is megszerezte a Szered. 1–3

,,Már az első félidőben megnyerhettük volna a meccset. Gólt szereztünk és voltak további helyzeteink. Természetesen voltak jelek, hogy nem minden működik teljesen jól és ezért a vendégek egyenlítettek is. A második félidőben szerettünk volna változtatni, de számomra érthetetlen módon ez nem valósult meg. Sokkal halványabbak voltunk, olyanok, mint a múlt héten a Liptószentmiklós ellen, így az eredmény nem lehetett más, mint ami végül lett. Igen, hallottam a végén, amikor a nézők azt kiabálták, hogy takarodjak. Megértem, ezt a szurkolói reakciót. A jelenlegi eredmények abszolút nem megfelelőek a DAC-ban lévő feltételeknek” – mondta Németh Antal, a DAC mestere.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Itt a mérkőzés vége!

NÉGY PERC A RÁADÁS!

90. perc: GÓL! Ezúttal Karrica volt eredményes, már kétgólos a Szered előnye. 1–3!

84. perc: Balic próbálkozott távolról, de lövése a kapu fölé szállt.

78. perc: A cserékről szóltak az elmúlt percek: ezúttal Kadlec helyett érkezik Karrica a vendégeknél.

77. perc: Krsztovics esett nagyot, le is kell cserélni, a helyén Verlinden a Dunaszerdahelyben.

74. perc: Hasa és a duplázó Morong hagyja el a pályát, a helyükön Getaric és Popovic.

74. perc: Apró reménysugár a hazaiaknál, de Ciganiks labdája Yakubu kezébe köt ki.

69. perc: Andzouana helyére érkezik Veselovsky a hazaiaknál.

60. perc: Hasa kapott sárga lapos figyelmeztetést a vendégeknél.

59. perc: Kettős csere a hazaiaknál: Dimun helyére Balic, míg Nicolaescu helyére Hahn érkezik.

58. perc: Hasa vette észre jól, hogy Jedlicka kimozdult a kapujából, saját térfeléről ívelt a dunaszerdahelyi kapura, de a házigazda kapusa az utolsó pillanatban kitolta a labdát a léc alól.

55. perc: GÓL! Morong megszerzi a második gólját, ezzel pedig fordít a Szered: bal oldalról érkezett egy beadás, a középhátvéd pedig közelről lőtt a DAC kapujába. 1–2!

52. perc: Schäfer csúszott össze Palominóval, azonban végül egyikőjüket sem kellett ápolni.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+3. perc: Itt az első félidő vége.

45+2. perc: Újabb sárga a vendégeknél, ezúttal Kadlecnek mutatott fel lapot a játékvezető.

HÁROM PERC A RÁADÁS!

44. perc: GÓL! Megszerzi az egyenlítést a Szered, Morong a gólszerző. Kruzliak mellől Radic vette célba a kaput, Jedlicka védeni tudott, de a kipattanó Morong elé került, aki a hálóba juttatta a labdát. 1–1!

38. perc: Nicolaescu kapott labdát Ciganikstól, de rossz helyre passzolt vissza, így nem alakult ki nagy helyzet.

32. perc: GÓÓÓÓÓL! Megszerzi a vezetést a Dunaszerdahely,Krsztovics a gólszerző. Schäferhez passzolták a labdát, a középpályás azonban csak az egyik védőt találta el. Végül Andzouana elé került a lepattanó, aki Krsztovics elé tálalt, a montenegrói pedig gólt szerzett. 1–0!

31. perc: Kriz hagyja el a pályát, a helyére Yao érkezik.

30. perc: Az első sárga lapot a mérkőzésen a vendégek játékosa, Gago kapta.

29. perc: Egy elrontott átadás után vezetett kontrát a Szered, Kadlec próbálkozását azonban Jedlicka állította meg.

26. perc: Ljubicic lőtt kapura, de Jedlicka védeni tudott.

24. perc: Lamkel Zé került tíz méterre a kaputól, azonban belefeküdtek a lövésébe, így szögletre pattant a labda. A sarokrúgás után Schäfer fejelhetett szabadon, de a labda centikkel a kapu mellé ment.

20. perc: Eddig több nagy helyzete volt a vendégeknek: a 20. percben Morongról feledkezett el a hazai együttes, azonban a szlovák középhátvéd pontatlanul célzott.

17. perc: Jedlickának kell védenie Hasa közeli lövésénél, de a hazaiak kapusa a helyén van és hárítani tud.

16. perc: Nicolaescu fejelt Ciganiks beadása után, de a labdát már nem sikerült irányítania, így az mellé ment.

9. perc: Nicolaescu és Andzouana volt erőszakos, de a helyzetből csak egy szögletet tudott kiharcolni a DAC, azonban nagyobb veszély nem alakult ki a sarokrúgás után.

8. perc: Radic fejelt egy élesen beadott labdát követően, de a próbálkozás nem találta el a DAC kapuját, Jedlicka kirúgásával folytatódhat a játék.

2. perc: Yakubu vesztett labdát a tizenhatoson kívül, Nicoleascuhoz került a labda, azonban lövése elszállt a kapu fölött.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Gyászszünet a mérkőzés előtt: Nagy Adriánra, a Dunaszerdahely hét elején autóbalesetben elhunyt 18 esztendős futballistájára, valamint Marczell Zoltánra, Kisudvarnok polgármesterére emlékeznek.

Sárga-kékben a Dunaszerdahely, piros-fehér csíkos felsőben és fehér nadrágban a Szered.

ELŐZMÉNYEK

A Dunaszerdahelyi AC három győztes mérkőzés után 1–0-ra kikapott a Liptószentmiklós otthonában, így három pontos hátrányba került a harmadik Ruzomberok mögött. A Szered ugyanakkor már három találkozón nem tudott egymás után nyerni, így jelenleg 13 ponttal csak a kilencedik helyen áll.

A két együttes az első egymás elleni mérkőzésén a Szered hazai környezetben 1–0-ra nagy meglepetésre nyerni tudott, ezért vágna most vissza a Dunaszerdahely, amely legutóbb 2020 augusztusában győzte le mostani ellenfelét, akkor hazai környezetben 6–0-ra.

KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DUNASZERDAHELYI AC–SZERED LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik