Simán győzött Dunaszerdahelyen az Aranyosmarót

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
2020.12.06. 14:50
null
Kalmár belőtte (Fotó: Lelkes Ernő)
Három idegenbeli fellépés után − egy hónap elteltével − játszott ismét otthon a Fortuna Ligában a ligában a DAC, ám a dunaszerdahelyiek nagy meglepetésre 3–1-re kikaptak a helyzeteivel sokkal jobban gazdálkodó Aranyosmaróttól.


SZLOVÁK FORTUNA LIGA
16. FORDULÓ
Dunaszerdahely (DAC)–Zlaté Moravce (Aranyosmarót) 1–3
(1–2)
Dunaszerdahely,
MOL Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Gemzicky
DAC: Jedlicka – Blackman, J. Müller, Kruzliak, E. Davis – A. Balic (Fabry, 77.), Schäfer, Kalmár (Nicolaescu, 61.) – Divkovic, E. Ramirez, Andzouana. Vezetőedző: Bernd Storck
Aranyosmarót:Chovan – Cögley, Menich, Mosko, Chren – M. Tóth (Haspra, 90+2.), Duga – Hrncár, Kizridisz (Koval, 72.), Conka – Dubek (Oravik, 89.). Vezetőedző: Lubos Benkovsky
Gólszerző: Kalmár (25. – 11-esből), ill. Hrncár (7.), Kizridisz (17.), Dubek (60.)
Kiállítva: C. Blackman (90+2.)

Ismét vereséget szenvedett a DAC. A dunaszerdahelyi csapat a Sered elleni bukás után ezúttal hazai pályán a Zlaté Moravcétől kapott ki.

Míg Angliában fokozatosan visszatérhetnek anézőtérre aszurkolók, adunaszerdahelyieknek már másodszor mondott nemet aszlovák közegészségügyi hivatal – pedig aDAC ameccs napján szerette volna letesztelni aszurkolókat. Ma nem sikerült, de asárga-kékek vezérkara bízik benne, hogy atíz nap múlva esedékes évzáró meccsen már lehetnek aszurkolók a MOL Arénában.

Akoronavírus az utolsó pillanatban megváltoztatta ajátékvezető személyét. Dohálnak karanténba kellett vonulnia, az eredetileg tartalék játékvezetőnek jelölt Gemzicky fújta sípot.

Az első kecsegtető lövés Divkovic nevéhez fűződött, de aztán egy igazi hideg zuhany érte ahazaiakat. Adunaszerdahelyiek kétszer is eladták alabdát és agyorslábú aranyosmarótiak kétszer is betaláltak Jedlicka kapujába. Fogta is afejét Bernd Storck mester.

„Az első gólért vállalom a felelősséget, mert egy rizikós passzt adtam, pedig volt egy egyszerűbb lehetőségem is” – mondta a Nemzeti Sportnak a találkozó után Kalmár Zsolt.

Ahazaiakat apadlóról a magyar játékos állította fel. A24. percben Mosko buktatta Kalmárt atizenhatoson belül, majd a büntetőt Kalmár ajobb alsó sarokba lőtte. Ez volt adunaszerdahelyi csapatkapitány idénybeli 10. gólja, ezzel újra élre állt a göllövőlistán. Nyomott aDAC, s egyenlíthetett is volna.

„Ugyan kétgólos hátrányba kerültünk, de jól működött a csapat. Sok helyzetet tudtunk kialakítani. Simán, még a szünetig megfordíthattuk volna a meccset.”

A második félidőt Divkovic jobb sarokra tartó lövése nyitotta, melyet Chovan hárított. Egy óra játék után a gyors Hrncár iramodott meg a bal oldalon, beadását a volt zalaegerszegi játékos. Tomás Dubek vágta a kapuba.

„A második félidőben elvesztettük azt a kontrolt, amit szerettünk volna. Nem találtuk a területeket, azokat a mélységi passzokat, amikből tudtunk volna helyzeteket kialakítani” – folytatta a magyar játékos, akit a harmadik kapott gól után lecserélt Storck mester.

„Nagyon nehéz volt. Mentünk, csináltuk, aztán a fordulás után először elmentek és ismét gólt szereztek. Mentálisan nem volt könnyű. Ugyan végre megszereztem a tizedik gólomat, de a csapatunk vereséget szenvedett. Ez a mi hibánk volt, senkire, semmire nem foghatjuk. Nem szabad szétesnünk, vannak ilyen periódusok az idényben. Megyünk tovább. Remélem, ebből a gödörből ki tudunk jönni” – zárta le mondandóját Kalmár Zsolt.

A Fortuna Ligában három ponttal vezet a Slovan a DAC előtt.

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc David Haspra be, Tóth le.

90+2. perc CÉSAR BLACKMAN, második sárga lap után piros lap, lekönyökölte a mögötte futó Dugát.

Négy perc a ráadás.

89. perc Peter Orávik be, Dubek le.

89. perc Ionescu feladja a kapusnak a labdát ballal 14-ről.

86. perc Matej Mosko kap sárga lapot Fabry megrúgásáért.

85. perc NINCS BENT, Koval szereli a balon Jedlicka kapust, de jobbal 12-ről, éles szögből a rövid oldali kapufa tövére lő.

80. perc Blackman bal oldali beadása rossz, megindul Hrncár a jobbon, szereli most Schäfer.

77. perc Andrej Fabry be, Balic le. Karmester a pályán.

76. perc Mezőnyjáték, ez éppen jó a vendégeknek, nem látszik a hazaiakon, hogy lendületbe jönnek még ma.

A sárga-kékek rendre szoros mérkőzéseket játszanak az aranyosmarótiakkal, 2016 áprilisa óta viszont egyszer sem kaptak ki tőlük – azóta tíz bajnokin nyolc DAC-győzelem és két döntetlen született (parameter.sk).

72. perc Martin Koval váltja Kizridiszt a vendégeknél, ék helyett szélső.

70. perc Schäfert ellöki Mosko, de éppen így jó a DAC-nak, azonban jobbal gyatrán a kapus kezébe tekeri a labdát 10-ről Andzouana.

67. perc Divkovic középtávoli lövése nem veszélyes, Blackman közelije annál inkább, csak előtte lerántotta egyértelműen Conkát. Előtte Dubek korberét a jobb felsőbe fejelte volna elég távolról Mosko, de figyelt Jedlicka.

62. perc César Blakcman és Denis Duga kap sárga lapot dulakodásért. Conkának is járt volna egy.

61. perc Kalmár Zsolt lemegy, Ion Niculescu váltja.

60. PERC ÚJABB GÓL, Hrncár sokadszorra fut el a jobb oldalon, okosan visszagurít, Kizridisz okosan elengedi, a csapatkapitány TOMÁS DUBEK meg okosan a jobb alsóba lő 13 méterről. 1–3!

55. perc Kétperces ápolás...

(Fotó: Lelkes Ernő)
(Fotó: Lelkes Ernő)

53. perc Szépen jön ki Davis ívelésére Remirez elé Chovan, elkapja a labdát, éppen csak belül a 16-oson, megsérül. Ápolás.

49. perc Schäfer passzát Divkovic ballal 23-ről, kissé jobbról félmagasan a jobb sarokba vágná, de nagyot véd ismét a maróti kapus.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

(Fotó: Lelkes Ernő)
(Fotó: Lelkes Ernő)

A DAC és a ViOn az ötödik fordulóban meccselt egymással utoljára, a sárga-kékek pedig elhozták a három pontot Aranyosmarótról. A vezetést a hazaiak szerezték meg Hrncár révén, de Kalmár még a félidő vége előtt büntetőből egyenlíteni tudott. Sokáig 1–1-re állt a találkozó, a hajrában viszont Divkovic megszerezte a győzelmet jelentő gólt (parameter.sk).

E párharc legjobb góllövői
Kalmár Zsolt 6
Marko Divkovic 4
Martin Hruska 3
Robert Gesnabel 3
Erik Pacinda 3

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc MELLÉ, Bajic passzát Blakcman az ötös jobb sarka elől jobbal félmagasan a rövid sarok mellé vágja!

44. perc Ramirez bal oldali beadását Blackman jobbal 11-ről kapura vágja, blokkol azonban Conka!

43. perc ZICCER! Andzouana fejese után Ramirez azonban az ötös bal sarka elől ballal a kapusba lő!

40. perc Divkovic ballal kapura lő kissé jobbról, 15-ről, nem sokkal pattan a labda a bal alsó mellé Chrenről.

38. perc Kalmár jobb oldali beadását kifejeli szépen Balicék elől Menich.

32. perc Zakatol, zakatol a DAC, de nincsenek veszélyes beadások, megindulások vagy átlövések. Divkovic jobbal éles szögből, ballal a kapu elé rúgja a labdát, de fogja ezt is Chovan.

A szlovák U-válogatott Michal Pinter sérült, az egyszeres felnőtt szlovák válogatott Conka igen, Samuel Török nincs a keretben.

27. perc Tóth beadása Jedlickáé.


25. PERC KALMÁR ZSOLT jobbal a jobb alsóba lő, Chovan beleért még, de bent a labda. 1–2!

24. perc BÜNTETŐ, Kalmár kicselez egy védőt, a második védő, Mosko buktatja őt.

22. perc Nagyon szép támadás, Kalmár még egy testcselt is bedob, ballal 14-ről lő, de közbeveti magát remek ütemben egy védő. Menich.

Hideg zuhany.

17. PERC NULLA KETTŐ, Schäfer labdavesztése után a Blackmant lefutó Hrncár jobbal a jobb oldali kapufa tövére lő 14 méterről, Kruzliak elalszik, köszöni szépen és az ötös bal sarkáról jobbal az üres kapuba lő így a görög ALEKSZANDROSZ KIZRIDISZ. 0–2!

13. perc Dubek lő a kapushoz jobbal 25-ről, középről.

10. perc A gól után hatalmas hazai mezőnyfölény, eredményes presszing, de helyzetek nélkül. Megindul Hrncár a jobb,Conka a bal oldalon, de azonnal szerelik őket.

Jedlicka kapus sem állt éppen a helyzet magaslatán.

7. PERC VEZETNEK A VENDÉGEK! Dubek 15 méteres lövését blokkolja Kzuzliak, de érkezik jó ütemben és erőszakosan, saját emberét is elsodorva DAVID HRNCÁR, és jobbal középről, 17 méterről a jobb sarokba lő. 0–1!

6. perc Blackman jobb oldali beadását Divkovic jobbal a bal alsó mellé rúgja 17 méterről, kissé jobbról.

3. perc Müller old meg egy nehéz helyzetet a 16-oson belül, amit ő maga hozott össze.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sárga mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta feketében.

Fotók: Duducz Tibor
Fotók: Duducz Tibor

Egy kis örökmérleg: 28 találkozó, 12 DAC- és 9 Aranyosmarót-sikerrel, 36, ill. 34 rúgott góllal.

Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Vida Máté és Sidney Friede sérült, a vendégektől Anton Sloboda és Michal Pinter maródi.

„Az aranyosmarótiak idén kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak, öt győzelemmel, öt döntetlennel, öt vereséggel és 20 ponttal a tabella negyedik helyén állnak, jobb gólarányuknak köszönhetően pedig megelőzik a szintén húszpontos Ruzomberokot és Spartak Trnavát. Kellemetlen ellenfélnek számít a ViOn, amelynek támadója, Filip Balaj tíz góllal vezeti a góllövőlistát, a csapat a szezonban legyőzte a Slovant, négy góllal küldte haza a Zilinát, nemrégiben pedig négymeccses veretlenségi szériát húzott. Ezt szakította meg a pozsonyiak elleni vereségük, múlt héten pedig hazai pályán nem bírtak a gyengécske Michalovcével” – írja a parameter.sk.

Holman Dávid két góljával verte meg szombaton a vendég trencséni csapatot a címvédő és listavezető Slovan Bratislava. A remek teljesítményt nyújtó 27 esztendős magyar támadó másodszor duplázott a bajnoki idényben, és immár hétgólos a Fortuna Ligában.

A DAC az elmúlt öt bajnokiján hét pontot veszített, s ha továbbra is versenyben akar maradni a bajnoki címért, nem engedhet meg magának újabb botlást hazai pályán. A dunaszerdahelyi egyesület ismét kérvényezte a negatív koronavírustesztet bemutató szurkolók beengedését a stadionba, de ezúttal sem kapott rá engedélyt.

„Ideje itthon nyerni − szögezte le a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, a dunaszerdahelyiek magyar válogatott középpályása, egyben csapatkapitánya. − Az első perctől kezdve maximálisan oda kell tennünk magukat, mert az Aranyosmarót jó csapat. Nem lesz könnyű mérkőzés, de nincs mese, győznünk kell, ennek szellemében lépünk pályára vasárnap.”

Három idegenbeli fellépés után vasárnap − egy hónap elteltével − ismét odahaza játszik a Fortuna Ligában a DAC, mely a Zlaté Moravce (Aranyosmarót) együttesét fogadja. A felvidéki gárda a legutóbbi két hazai meccsén egy-egy döntetlent ért el a címvédő Slovan, majd a Pohronie ellen, már csak ezért is fontos a három pont besöprése.

EGY HÓNAP ELTELTÉVEL játszik ismét hazai pályán bajnokit az első helyre hajtó DAC, amely az aranyosmaróti csapatot fogadja vasárnap.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DAC–ARANYOSMARÓT NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek