Gyorsan eldőlt: a DAC két góllal legyőzte a Trencsént

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.04.17. 16:50
null
Eric Ramírezék (9) szombaton a Trencín ellen javítottak (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásának 5. fordulójában az FC DAC 1904 Dunaszerdahely hazai pályán 2–0-ra legyőzte az AS Trencínt (Trencsén).

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 5. FORDULÓ
FC DAC 1904 Dunaszerdahely–AS Trencín 2–0 (E. Ramírez 8., Divkovic 21.)

Az élcsoport: 1. Slovan Bratislava 62 pont, 2. DAC 52, 3. Trnava 47

ÖSSZEFOGLALÓ

Kalmár Zsolt hónapokra kidőlt térdsérülése miatt, a csapat botladozott a bajnokságban, ezen a héten kiesett a Szlovák Kupa negyeddöntőjében – vagyis úgy kellett a DAC-nak a győzelem szombaton az AS Trencín ellen, mint egy falat kenyér.

A felvidéki együttes ennek megfelelően nekiugrott riválisának, és a 8. percben Eric Ramírez óriási góljával megszerezte a vezetést, a venezuelai csatár ezzel megerősítette helyét a Fortuna Liga mesterlövészeinek listája élén (15). Kisvártatva érkezett az újabb DAC-gól, Marko Divkovic csúsztatott a vendégek kapujába. Ezt követően alábbhagyott a lendület, a második félidőben pedig már csak néhány helyzet alakult ki, maradt a 2–0.

„A héten a másodosztályú Besztercebányától kaptunk ki a kupában, úgyhogy muszáj volt bizonyítanunk, hogy jó csapat a miénk- mondta a Nemzeti Sportnak a mérkőzést követően Schäfer András, a dunaszerdahelyiek 22 esztendős magyar válogatott középpályása.- Gólra váltottuk az első két helyzetünket, célratörően futballoztunk, igyekszünk ennek szellemében folytatni a bajnokságban. A térdem? Kaptam néhány rúgást a meccsen, de nincs gond a lábammal, minden rendben.”

A játéknap krónikájához tartozik még, hogy a listavezető Slovan odahaza kikapott a Nagyszombattól, így legalább egy hetet várnia kell címe megvédésére.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés, a DAC 2–0-ra legyőzte a Trencsént.

90+1. perc: Hármas csere a hazaiaknál az utolsó másodpercekre: Divkovic, Balic és Ramírez le, Moumou, Njie és Nicolaescu be.

90. perc: Egy perc a ráadás.

88. perc: Védés! Egy remek indítás után Taiwo lépett ki ziccerben, de a tizenhatoson belülről eleresztett jobblábas lövése után Kukucka lábbal védett.

84. perc: Trencséni csere, Yem helyére Ligeon érkezett.

81. perc: Óriási védés! Egy jobb oldali szabadrúgás után közelről, estében próbálkozott Corryn, de Jedlicka védett.

79. perc: Újabb hazai csere, Nebyla le, Christie-Davies be.

72. perc: Cserélt a DAC, Andzouana helyére Taiwo állt be.

64. perc: Kettős csere a vendégeknél: Kadák és Catakovic le, Lavrincik és Letenay be.

62. perc: Davis távoli lövése után a trencséni kapus könnyedén védett.

55. perc: Schäfer szerzett harciasan labdát a vendégek térfelén, majd Krizan szabálytalanul állította meg, villant is a sárga lap.

54. perc: Davis bal oldali beadása után Beszkorovajnij 10 méterről kevéssel a kapu mellé fejelte a labdát.

49. perc: Kadák kapott sárga lapot.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A szünetben cseréltek a vendégek, Ghali helyére Tucny állt be.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 2–0-ra vezet a DAC.

44. perc: Divkovic tört be a tizenhatoson belülre, majd Andzouanának készítette le a labdát lövésre. A kongói lőtt is, de a labda elment a bal oldali kapufa mellett.

40. perc: Egy bal oldali beadás után a két védő között érkező Catakovic tette bele a lábát a labdába, amely végül elgurult a kapu mellett.

34. perc: Egy bal oldali beadás után Beszkorovajnij elcsúszott, így nem tudott felszabadítani. A labda Kadák elé került, a támadó lőtt is, de a védők ismét blokkoltak.

Közben a listavezető Slovan Bratislava hazai pályán 2–1-re kikapott a Nagyszombattól (Trnava).

21. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK! Balic bal oldali szabadrúgása után Marko Divkovic háttal a kapunak, nyolc méterről a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát. 2–0

17. perc: Egy labdaszerzés után Nebyla kereste Ramírezt a tizenhatoson belül, de a vendégvédők közbeléptek.

13. perc: Lehetőség! Kadák cselezgetett a DAC tizenhatosának előterében, majd 15 méterről lőtt, de a hazaiak blokkolták a kísérletet.

8. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A DAC! Eric Ramírez kapott labdát a bal oldalon Nebylától, igazított rajta, majd jobbal, 17 méterről lőtt, a labda pedig a bal oldali kapufáról a gólvonal mögé pattant. 1–0

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A DAC kezdőcsapata: Jedlicka – Sommer, Kruzliak, Beszkorovajnij, Davis – Schäfer, Balic – Divkovic, Nebyla, Andzouana – E. Ramírez. Vezetőedző: Bernd Storck

Három nappal a Besztercebánya elleni kupabúcsú után a szlovák labdarúgó-bajnokságban kell bizonyítania a Dunaszerdahelynek, amely a Trencsént látja vendégül.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a DAC–Trencín Fortuna Liga-mérkőzés online tudósításában. Hamarosan kezdünk, tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

„Nyilván nagyon nehéz lesz a váratlan kupakiesés után felkészülni a hétvégi bajnoki meccsre” – mondta még a Besztercebánya elleni vereség után Schäfer András, a DAC játékosa.

Nincs jó passzban a Dunaszerdahely. Ebben az évben nyolc bajnoki meccset játszott, de csak kétszer győzött. Alighanem lemarad a bajnoki címről és a hét közben kiesett a Szlovák Kupából. Nagyon gyorsan magára kell találnia, és győznie, hiszen hat körrel a vége előtt a második helyen csak négy, illetve öt pont az előnye a Zsolna és a Nagyszombat előtt.

„A sikertelen kupameccs másnapján volt egy komoly beszélgetés az öltözőben. Látni és érezni is lehetett mindenkin, hogy alaposan megviselte, rendesen arcon csapta a szerdai kudarc. Olyan helyzetben vagyunk, mint egy bokszoló, aki kapott egy óriási ütést. De úgy, ahogy neki, nekünk is fel kell állnunk. Nincs más lehetőség” – mondta lapunknak Németh Antal, a DAC pályaedzője, aki szerint a tréningre is rányomta a bélyeget a váratlan kiesés.

A klubnál mindenki a tudatában van, hogy nincs idő sajnálkozni, hanem cselekedni kell. ,,Mindenképpen gyorsan muszáj túllépnünk a kellemetlen meccsen. Megbeszéltük és lezártuk. El kell felejtenünk, hiszen szombaton itt az újabb nagyon fontos feladat. Csütörtökre Czuczi Mátyás videoelemzőnk már elkészítette a trencséniek utóbbi két meccséről készült anyagot, melyet másnap a játékosok is láttak. Hasonló helyzetben van a szombati ellenfelünk, mint mi. Őket is egy másodosztályú csapat búcsúztatta a kupában, és a bajnokságban többször is kikaptak egymás után. Nagyon készülünk ellenük. Nincs más lehetőség, le kell őket győznünk. Mindenképpen meg kell tartanunk a második helyünket a Fortuna Ligában” – fejezte be Németh Antal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik