Hazai pályán szenvedett súlyos vereséget a DAC

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.09.26. 16:56
null
Schäfer András lövőhelyzetig ugyan eljutott, de igazán ő sem tudott veszélyt jelenteni a vendégek kapujára (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák élvonalban szereplő DAC a hétközi kupakiesés után a bajnokságban sem tudott javítani, hazai pályán szenvedett 3–0-s vereséget a tabellán 2. helyen álló Spartak Trnavától (Nagyszombat). A dunaszerdahelyieknél két, egyaránt válogatott magyar játékos lépett pályára: Schäfer András kezdőként, Hahn János csereként.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
9. FORDULÓ
DAC–FC Spartak Trnava (Nagyszombat) 0–3
Dunaszerdahely, 7030
néző. Vezette: Smolák
DAC:
Jedlicka – Muhamedbegovic, Beszkorovajnij (Maly, 81.), Vera (Blackman, 59.), Davis – Schäfer, Dimun – Ciganiks (Hahn, a szünetben), Fábry (Verlinden, 59.), Lamkel Zé – Sharani (Krsztovics, 59.). Vezetőedző: Németh Antal
Spartak Trnava:
Takác – Procházka (Curma, 75.), Skrtel, Kósa, Twardzik – Bukata, Szavidisz (K. Boateng, 68.) – Saymon Cabral (Iván, 83.), Gric, Yusuf (Z. Jones, 68.) – Risztovszki (Vlasko, 68.). Vezetőedző: Michal Gasparík
Gólszerző: Saymon Cabral (4.), Risztovszki (42., 65.)
A hazaiaknál Schäfer András végigjátszotta a találkozót, Hahn János a szünetben állt be, Veszelinov Dániel, Szendrei Ákos és a sérült Kalmár Zsolt sérült nem voltak a keretben.

ÖSSZEFOGLALÓ

A rangadóra az előírások betartása mellett ismét megtelt aMOL Aréna, 7030-an voltak jelen a meccsen. Anagyszombati szurkolók is megtöltötték asaját szektorukat, így igazi focihangulat volt stadionban. ASpartak szurkolói, mint várható volt, nagyon sokszor gyalázták amagyarokat.

Ahazai csapatban aszerdai, komáromi blama után több változást is eszközölt Németh Antal vezetőedző. Súlyos sérülések miatt Sainey Njie és Mateus Brunetti nem léphettek pályára, Hahn János és Cesar Blackman pedig csak cserepadosok voltak.

Az ünnepi kezdőrúgást avilágbajnoki ezüstérmes szlovák kajaknégyes magyar tagjai, Zalka Csaba és Botek Ádám végezték el, akik ahazai nézőkkel együtt már a 3. percben gólt kiálthattak volna. Takác Dominik kapus hibája után Schäfer András lövése nem jutott el akapuba. Amásik oldalon sokkolt aNagyszombat, a tizenhatosnál Cabralhoz került alabda és Martin Jedlicka nem tudta hárítani ajól helyezett lövést. 0–1

Még nehezebb dolga lett így aDAC-nak, melynek csak ahátrom pont lett volna elfogadható. Főleg úgy, hogy anagyszombati védelmet a104-szeres szlovák válogatott, az FC Liverpoolban 320 meccsen pályára lépő Martin Skrtel irányította.

Mezőnyfölényben játszott aDAC, Schäfer András nagyon sokat volt játékban, igyekezte irányítani adunaszerdahelyi csapatot, de ahazaiak csak nehezen tudtak helyzetbe kerülni. Avendégek a42. percben másodszor kerültek ahazai kapu elé és Milan Risztovszki kettőre növelte avendégelőnyt. 0–2

A második félidőt már Hahn Jánossal kezdte a DAC, aki kezdésnek remek lövést eresztett meg, de Takác óriási bravúrt mutatott be. A 66. percben ismét megingott a hazai védelem és Risztovszki beállította a végeredményt. 0–3

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc. VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK. A kilátogató hétezer szurkoló többségének – voltak vendégdrukkerek is – nagy bánatára simán nyert a Spartak 3–0-ra.

83. perc. Cabral helyett Iván állt be.

81. perc. Beskorovajnyi helyére Maly állt be.

81. perc. Schäfer lövése egy védőről pattant szögletre.

79. perc. Gric bal alsóba tartó lövését Jedlicka ütötte szögletre.

77. perc. Verlinden hosszú indítását Krsztovics az oldalhálóba lőtte.

75. perc. Procházka helyett Curma állt be.

68. perc. Hármas csere a vendégeknél. A megsérülő Szavidiszt Kelvin Boateng, Yusufot a Fraditól kölcsönkapott Zyen Jones, Risztovszkit pedig a volt PAFC-játékos, Ján Vlasko váltotta.

65. perc. BENT A HARMADIK... Hahnt szerelte Kósa a hazai tizenhatosnál, majd indult a vendégek kontrája. Yusuf indította Saymon Cabralt, aki elől Beskorovajnyi becsúszva próbált tisztázni sikertelenül, a brazil így egyedül vezethette a kapusra a labdát, Jedlicka kifutott rá, a brazil pedig Risztovszkihoz passzolt, aki megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját. 0–3

64. perc. A nem rég beállt Verlinden került lövőhelyzetbe, de nagyon alányúlt a labdának, ami így fölé ment.

63. perc. Yusuf ment el a szélen, de jócskán a kapu mellé lőtt.

61. perc. HAHN-HELYZET! Az ellenféltől, Prochazkától kapott labdát a tizenhatos vonaláról fordulásból lőtte kapura a magyar csatár, Hahn János, de a kapu bal oldalába tartó labdát Takács nagyot vetődve hárította.

59. perc. Egyszerre három hazai csere: Sharani, Fábry és Vera le, Krsztovics, Verlinden és Blackman be.

56. perc. Fábry beadásából Beskorovajnyi fejelt, a kapus védett.

54. perc. 0–3 IS LEHETNE! Cabral lövése kipattant Jedlickáról, éppen Risztovszki elé, aki a kapu mellé lőtt.

Sárga lapok: az 51. percben vendégektől Yusuf, majd z 53. percben Gric kapott figyelmeztetést. Utóbbi azért, mert könyökkel fellökte Schäfert egy becsúszás után, és kisebb kakaskodás is kialakult a felek között.

50 perc. A 2. FÉLIDŐ ELSŐ NAGY HELYZETE IS A VENDÉGEKÉ. Risztovszki a bal szélen érkezett üresen a tizenhatoson belül és nagy helyzetben Jedlickába lőtt.

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ.

Hazai csere a szünetben: Cigankis helyett Hahn áll be.,

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK.

45+1. perc: Fábry lövése kerülte el a kaput.

43. perc. Schäfer kapott sárga lapot.

43. perc. Davisnak vérzik az arca egy ütközés után, rövid időre el kellett hagynia a pályát.

42. perc. GÓL! Isa Yusuf a bal szélen becsapta Verát, beadását pedig a középen érkező Risztovszki továbbította a kapuba. 0–2

41. perc. Lamkel Zé fejelt egy szöglet után a kapus kezeibe.

Fél óra elteltével hiába birtokolta jóval többet a labdát a DAC, a támadásai nem igazán jelentettek veszélyt a vendégek kapujára.

34. perc. Vera lőtt a nagyszombati kapu fölé.

33. perc. HAZAI LÖVÉS! Hosszú idő után egy említést érdemlő hazai lövési kísérlet, ami a kaput is eltalálta: Schäfer készítette le a labdát Cigankisnak, de a kapus védett.

27. perc. Hazai lehetőség: Lamkel Zé a tizenhatos bal oldalán vezette a labdát és játszotta meg Sharanit, aki a védők gyűrűjében nem tudott kapura lőni, de a lepattanóból Lamkel Zé lőhetett, de blokkolták a kísérletét.

24. perc. Fábry újabb lövése kerülte el a kaput.

24. perc. Fábry és Lamkel Zé összjátéka után előbbi lőtt, de nem találta el a kaput.

20. perc. Sharani kapott tizenhatoson belüli műesésért sárga lapot, nem sokkal korábban pedig a vendégek szakmai stábjának az egyik tagja is lapot kapott reklamálásért.

17. perc. Fábry kezére pattant a labda, a tizenhatoson belül, videózás után az a döntés született, hogy nem történt szabálytalanság.

13. perc. Hosszú idő után egy lövés, de Procházka labdája levágódott a védőkről.

4. perc. MÁRIS VEZETNEK A VENDÉGEK! Bukata játszotta meg a középen kiugró Saymon Cabralt, aki három védő között is át tudta venni a labdát a tizenhatoson belül és a kapuba helyezett. 0–1

3. perc. Takác hibája után Schäfer emelt, de a labda a kapusé lett.

Schäfer András a bemelegítés alatt (Fotó: Duducz Tibor)
Schäfer András a bemelegítés alatt (Fotó: Duducz Tibor)

 

A DAC magyar légiósai közül Schäfer András (képünkön, a bemelegítés alatt) került be a kezdőcsapatba, Hahn János a kispadon ül. Szendrei Ákos, valamint a kapus Veszelinov Dániel nem került be a keretbe, ahogy a sérült Kalmár Zsolt sem.

A DAC KEZDTE A MÉRKŐZÉST.

Most a Nélküled szól a Mol Arénában, a mérkőzés hamarosan kezdődik.

ELŐZMÉNYEK

♦ A DAC szerdán 0–0-s döntetlen után, 11-esekkel (4–3) kikapott a Szlovák Kupa 3. fordulójában a másodosztályú Révkomáromtól, így nem sikerült bejutnia a 32 közé sem.

♦ A DAC két játékosa is súlyosan megsérült a Révkomárom elleni kupameccsen. A csapattársával összefejelő Sainey Njie Németh Antal szerint nem szenvedett agykárosodást és a szükséges koponyaműtét után remélhetőleg visszatérhet a pályára, míg a térdét fájlaló Mateus Brunetti megúszta szalagszakadás nélkül, csak néhány hetet kell kihagynia. Rajtuk kívül holnap hiányozni fog a szintén hosszabb időre harcképtelenné váló Kalmár Zsolt, Brahim Moumou és Andrija Balić. Dominik Kružliak szerepeltetése továbbra is kérdőjeles.

♦ „Mindenki csalódott a kupakiesés miatt – mondta lapunknak a vasárnapi bajnoki előtt Németh Antal, a DAC vezetőedzője. – Előzetesen úgy terveztük, akár a döntőig is eljuthatunk, de most már nincs más hátra, mint előre. Szerencsére a bajnokságban nem nagy a lemaradásunk, a csapat képes rá, hogy a jelenlegi hatodik helynél sokkal előrébb végezzen. A nagyszombatiak erős támadójáték mellett jól védekeznek, benne van a pakliban, hogy sokgólos mérkőzést játszunk velük, ahogyan az ellenkezője is. A lényeg, hogy legalább eggyel több gólt szerezzünk.”

♦ A bajnokságban a DAC nyolc forduló alatt 12 pontot szerzett, a vasárnapi meccset a 8. helyen várja, de egy győzelemmel feljöhetne a 3. helyre. A nagyszombatiak 17 ponttal a 2. helyen állnak 8 mérkőzés után. A két csapat legutóbbi, dunaszerdahelyi meccsén a DAC győzött májusban 2–0-ra, és az előző idény négy egymás elleni mérkőzéséből összesen hármat is a kék-sárgák nyertek meg, egy vereség mellett.

Legutóbb a Slovan elleni 1–1 alkalmával játszott otthon a DAC, amely szurkolói támogatására ezúttal is számíthat a Mol Arénában (Fotó: dac1904.sk)
Legutóbb a Slovan elleni 1–1 alkalmával játszott otthon a DAC, amely szurkolói támogatására ezúttal is számíthat a Mol Arénában (Fotó: dac1904.sk)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik