B. D. K.
2023.06.01 09:27 Frissítve: 2023.06.01 10:43

Footgolf-vb: bejutott a legjobb nyolc közé a szenior csapatunk

A férfi csapat csoportmásodikként zárta a csoportkört az orlandói footgolf-világbajnokság harmadik versenynapján, míg a szeniorok sikerrel vették az első akadályt és Portugáliát búcsúztatva készülhetnek a negyeddöntőre – olvasható a Magyar Footgolfszövetség beszámolójában.

Ott vagyunk a negyeddöntőben (Fotó: mfgsz.hu)

 

A szerda is a csapatversenyé volt a kánikulában a negyedik footgolf-világbajnokságon. A két keddi győzelmet követően a csoport első helyéről várta a harmadik fordulót a magyar férfi válogatott. A világ élmezőnyébe tartozó szlovákok továbbra is a mumusai a mieinknek, most sem sikerült legyőzni őket. A 6–1-es vereség nagy különbségűnek tűnik, de a meccsen belüli párharcok többsége a meccsek hajrájáig nyitott voltak. Ezzel a szlovákok továbbjutottak, a mieink a második helyen végeztek. A cikk írásakor még nem tudni, ez mire elég, ugyanis a hat csoportból a csoportelsők mellett a két legjobb csoportmásodik megy majd tovább a negyeddöntőbe. Az eddig megszerzett hat pont igen jól mutat, a „gólkülönbség” dönthet holtverseny esetében a hatpontosok között – áll a közleményben.

A szenior csapatverseny a hétfői kvalifikációt követően a nyolcaddöntőkkel rajtolt el és rögtön hangos magyar sikerrel. A Balázsi Csaba, Bodócs András, Lengyel Béla, Papp Péter, Podusil György, Tajtyi Róbert összeállítású együttes 3–0-ra nyert Portugália ellen és a japán–argentin meccs győztesével találkozik pénteken.

2023.10.02 00:13:08

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A minap egyszer az jutott eszembe, milyen csodálatos lenne, ha egyszer csak betoppannál a »mackós«-ra, hogy újra itt vagy, csak egy félreértés volt ez az egész. Elképzeltem, hogy odaszaladok, és újra megölellek és megölelsz. Micsoda boldogság lenne. Aztán arra gondoltam, hogy de hiszen éppen ez vár ránk egyszer.

2023.10.01 15:42:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak egyetlen gólt láthattak a nézők, a hazai támadásokban nem volt elég veszély.

2023.09.30 20:10:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Kevés volt Stefanescu bombagólja Hagiék ellen, csereként állt be a kis Rivaldo, illetve Kecskés Ákos és Varga Roland is.

2023.09.30 14:44:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Az észak-bácskaiak csütörtökön a görög Olympiakoszt fogadják a TSC Arénában.