Footgolf-vb: bejutott a legjobb nyolc közé a szenior csapatunk

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.01. 09:27
null
Ott vagyunk a negyeddöntőben (Fotó: mfgsz.hu)
A férfi csapat csoportmásodikként zárta a csoportkört az orlandói footgolf-világbajnokság harmadik versenynapján, míg a szeniorok sikerrel vették az első akadályt és Portugáliát búcsúztatva készülhetnek a negyeddöntőre – olvasható a Magyar Footgolfszövetség beszámolójában.

 

A szerda is a csapatversenyé volt a kánikulában a negyedik footgolf-világbajnokságon. A két keddi győzelmet követően a csoport első helyéről várta a harmadik fordulót a magyar férfi válogatott. A világ élmezőnyébe tartozó szlovákok továbbra is a mumusai a mieinknek, most sem sikerült legyőzni őket. A 6–1-es vereség nagy különbségűnek tűnik, de a meccsen belüli párharcok többsége a meccsek hajrájáig nyitott voltak. Ezzel a szlovákok továbbjutottak, a mieink a második helyen végeztek. A cikk írásakor még nem tudni, ez mire elég, ugyanis a hat csoportból a csoportelsők mellett a két legjobb csoportmásodik megy majd tovább a negyeddöntőbe. Az eddig megszerzett hat pont igen jól mutat, a „gólkülönbség” dönthet holtverseny esetében a hatpontosok között – áll a közleményben.

A szenior csapatverseny a hétfői kvalifikációt követően a nyolcaddöntőkkel rajtolt el és rögtön hangos magyar sikerrel. A Balázsi Csaba, Bodócs András, Lengyel Béla, Papp Péter, Podusil György, Tajtyi Róbert összeállítású együttes 3–0-ra nyert Portugália ellen és a japán–argentin meccs győztesével találkozik pénteken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik