H. Á.
2023.06.01 18:01

FIFA: Madridban nyitotta meg első állandó külföldi kiállítását a szervezet

Június első napján a FIFA Museum megnyitotta első állandó, Svájcon kívüli kiállítását, mégpedig a spanyol fővárosban, Madridban – adta hírül a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség legfrissebb hírlevelében.

Fotó: FIFA

 

 
A hírlevél hangsúlyozza, hogy a FIFA Museum 2018 óta világszerte számtalan nagy sikerű, ám időszakos bemutatót rendezett a most állandó otthonra lelt kiállítás anyagából – amelyben számtalan tárgyat, ereklyét találhatunk, amelyet használtak a világbajnoki mérkőzéseken, vagy akár viselték maguk a játékosok.

A hírlevél szerint a FIFA Museum az állandó kiállítás megnyitásával együtt jelentette be, partnerségi megállapodást kötött a Legends-zel, amely önmagában is a világ egyik legnagyobb futballal kapcsolatos múzeumi gyűjteményt mutatja be a Madrid központjában található hétemeletes épületében. Ennek az együttműködésnek köszönhetően kerülhetett a harmadik emeletre a nemzetközi szövetség állandó kiállítása. Ezen az 560 négyzetméteren olyan játékosok ereklyéit lehet megcsodálni, mint Pelé, Diego Maradona, vagy éppen Zinédine Zidane és Iker Casillas.

„A Svájcon kívüli első állandó kiállításunk megnyitása jelentős mérföldkő számunkra, nagy lépést jelent a globális stratégiánk megvalósulása felé, vagyis, hogy minél szélesebb körben juttathassuk el a labdarúgás varázsát a szurkolókhoz világszerte” – fogalmazott Marco Fazzone, a FIFA Museum vezérigazgatója.

2023.10.02 00:13:08

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A minap egyszer az jutott eszembe, milyen csodálatos lenne, ha egyszer csak betoppannál a »mackós«-ra, hogy újra itt vagy, csak egy félreértés volt ez az egész. Elképzeltem, hogy odaszaladok, és újra megölellek és megölelsz. Micsoda boldogság lenne. Aztán arra gondoltam, hogy de hiszen éppen ez vár ránk egyszer.

2023.10.01 15:42:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak egyetlen gólt láthattak a nézők, a hazai támadásokban nem volt elég veszély.

2023.09.30 20:10:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Kevés volt Stefanescu bombagólja Hagiék ellen, csereként állt be a kis Rivaldo, illetve Kecskés Ákos és Varga Roland is.

2023.09.30 14:44:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Az észak-bácskaiak csütörtökön a görög Olympiakoszt fogadják a TSC Arénában.