FIFA: egy vezető beismerte, egymillió dollár kenőpénzt kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.28. 14:50
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) egyik tisztviselője beismerte, érintett volt több megvesztegetési ügyben és közel egymillió dollár kenőpénzt fogadott el.

Richard Lai, a Guami Labdarúgó-szövetség és az ázsiai országok szövetségeit tömörítő szervezet (AFC) etikai bizottságának elnöke az Egyesült Államokban állt bíróság elé, ahol bűnösnek nyilvánították csalás vádjával. Az 55 éves sportvezető beismerte: kenőpénzek elfogadásában és kiosztásában is érintett volt. Előbbit Mohamed Bin Hammamtól kapta, amikor 2011-ben pályázott a FIFA-elnökségre – Lai 100 ezer dollárt kapott szavazatáért.Az 55 éves sportvezető beismerte: kenőpénzek elfogadásában és kiosztásában is érintett volt. Előbbit Mohamed Bin Hammamtól kapta, amikor 2011-ben pályázott a FIFA-elnökségre – Lai 100 ezer dollárt kapott szavazatáért.

William Sweeney, az FBI New York-i irodájának helyettes vezetője elmondta: „a korrupció és a mohóság által kialakított szisztematikus rendszer a világ legnépszerűbb sportját, a futballt veszélyezteti. Mindennapos lett a megvesztegetés és a visszaélés, de ennek véget vetünk."

A FIFA és az AFC is átmenetileg felfüggesztette tisztségeiből Richard Lait, akit 1.1 millió dolláros pénzbüntetés megfizetésére is köteleztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik