M. B.
2023.03.29 19:42 Frissítve: 2023.03.29 20:01

FIFA: az ügyészség ejtette a Blatter elleni vádakat – sajtóhír

A zürichi ügyészség ejtette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnöke, Joseph Blatter ellen felhozott vádakat – szúrta ki a Linth 24 nevű svájci hírportál.

Blatter fellélegezhet, ejtették az ellene felhozott vádakat (Fotó: Getty Images)

 

A megnevezett forrás szerint a nyomozás során nem találtak bizonyítékot a zürichi FIFA-múzeummal kapcsolatban elkövetett hivatali visszaélésre. Az ítélet nem jogerős.

 
Blatter: futball nem csak a pénzről szól 
Sepp Blatter: Platini jó FIFA-elnök lenne
Blatter: Nem vagyok bűnös – a teljes exkluzív interjú a FIFA korábbi elnökével

A FIFA még 2020 decemberében jelentette fel korábbi elnökét a zürichi FIFA-múzeum hűtlen kezelése és hivatali visszaélés gyanújával. A 2016-ban átadott létesítmény újjáépítése több mint 500 millió svájci frankba (mai árfolyamon körülbelül 190 milliárd forintba) került.

A 87 esztendős sportvezető svájci sajtóhírek szerint annyival kommentálta a fejleményeket, hogy az ügy végkimenetele mindvégig egyértelmű volt a számára.

„Nem vagyok bűnös. Minden kiderül majd, jobb későn, mint soha. Vállalom a rám eső felelősséget, de nem vagyok bűnös”szögezte le Blatter még 2017 márciusában a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban, majd 2022 júliusában, miután a svájci bíróság Michel Platinivel együtt felmentette a csalás, vesztegetés, hűtlen kezelés vádja alól, így fogalmazott lapunknak:

„Hosszú hét év volt, súlyos vádakkal illettek, ezek árnyékában kellett élnem a mindennapjaimat. És nemcsak nekem, a családomnak is. A lányomnak meg az unokámnak, Selenának, aki tizennégy éves fiatal hölgy volt az ügy kezdetén, és még az iskolát is el kellett hagynia, ahova járt, mert azzal csúfolták, hogy bűnöző a nagyapja.”

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.