FIFA: „A pénzbírság nem megoldás a rasszizmus ellen”

Vágólapra másolva!
2013.03.03. 12:18
Kemény kezekbe került a rasszizmus ellen küzdő részleg a FIFA-nál. A Sepp Blatter által a héten megbízott kajmán-szigeteki Jeffrey Webb szerint a pénzbüntetés nem megoldás, sokkal szigorúbb szankciókra van szükség, ami nem jó hír a Románia elleni vb-selejtező stadionbezárása ellen küzdő magyar szövetség számára.

„Nem hiszek a pénzbüntetés hatékonyságában. Ma már olyan összegek mozognak afutballban, hogy ezzel a szankcióval semmit sem érhetünk el” – mondta a CONCACAF zóna elnöke, aki a pontlevonást és az eltiltást pártolja.

Webb hatfős bizottságot állít fel a rasszizmus és antiszemitizmus elleni harc érdekében. A sportvezető nemcsak a szurkolók viselkedésével akar foglalkozni, hanem a szakmán belüli előítéleteket is el akarja tüntetni.

„Jelenleg elképzelhetetlennek tartom, hogy, mondjuk, Sol Campbell az Arsenal menedzsere legyen, kérdés, miért nem kapnak a színes bőrűek ilyen nagy feladatokat. A labdarúgás szereplőinek a tükörbe kell nézniük, miért nem kapnak a színes bőrűek olyan fontos szerepet a visszavonulásuk után” – mondta a tavaly májusban Magyarországon előadást tartó Webb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik