FIFA 23: új kártyát kapott Puskás Ferenc – egy ikon sem lő ilyen jól a játékban

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 20:19
null
(Fotó: Twitter/Fut Sheriff)
Péntek este kezdetét vette a FIFA 23 Ultimate Team játékmódjának szülinapi promója, melyben különböző ikonok is új kártyát kaptak. Puskás Ferenc kártyáját is fejlesztették, ráadásul elképesztő statisztikákkal, így jelenleg ez a lap az egyik, ha nem a legjobb a játékban. 


Puskás Ferenc új kártyájának összértéke 95-ös, egészen elképesztő statisztikákkal, mint például a 93-as passzolás, 89-es futási sebesség, 93-as cselezés. Mind közül kiemelkedik azonban a 97-es lövési statisztika, hiszen ilyen jól egy ikon sem lő a játékban, a 95-öt is csak Pelé, Ronaldo és Gerd Müller éri el Puskáson kívül.

A kártya egyébként jelenleg 7 millió coinnál is többet ér, így nem mindenki engedheti meg magának, sőt..

Íme, a hivatalos kártya (Fotó: Futbin)
Íme, a hivatalos kártya (Fotó: Futbin)


Puskás Ferenc először 2020-ban, a FIFA 21-ben kapott ikon kártyát az EA Sports népszerű videojátéksorozatában. Kártyái azóta is a legjobb FIFA-ikonok közé tartoznak.

„Kevés olyan játékos van, aki olyan magasan helyezkedik el a futballtörténelemben, mint Puskás Ferenc. A széles körben a „valaha volt egyik legjobb csatárként” emlegetett Puskás három BEK-győzelemre vezette a Real Madridot. Cselezési képességével, mozdulataival és tökéletesen időzített befejezéseivel járult hozzá a madridi klub legdicsőségesebb pillanataihoz. Puskás továbbá a világbajnokság döntőjébe is bejuttatta Magyarországot – 84 gólt szerzett 85 válogatott mérkőzésen. A FIFA a Puskás-díjat annak a játékosnak adja, aki a legszebb gólt szerezte az adott évben. Csak elképzelni lehet, milyen volt az a férfi, akinek góljairól díjat neveztek el” – írta Puskásról hivatalos honlapján két és fél éve az EA Sports.

„Hosszú évek reménykedése, lobbizása, a magyar és a madridista szurkolók kommentjeinek, szavazatainak. lájkjainak, posztjainak ezrei, szakcikkek, ajánlások, blogbejegyzések tucatjai után Puskás Ferenc – így, ékezettel – bekerül az EA Sports FIFA21 játékba, olyan legendákkal együtt, mint Davor Suker, Xavi, Bastian Schweinsteiger vagy Éric Cantona. Ez pedig azt jelenti, hogy a legismertebb magyar, Puskás Ferenc a világszerte értékesített Panini-kártyák után ott lesz a „fifázó” gyerekek százmillióinak a képernyőjén és gondolataiban is, újabb nemzedék ismeri meg. A világfutball 21. századi sztárja, a FIFA21 egyik hivatalos „ikonja" a magyar Puskás Ferenc! Nincs a FIFA21 ikonjai között olyan legenda, aki korábban született Puskás Ferencnél, ezért is különösen nagy szó, hogy bekerült a többnyire a közelmúltban visszavonult szupersztárok közé. A hivatalos közlemény kiemeli, hogy 2009 óta FIFA Puskás-díjjal ismerik el az Év gólját, és azt gondolom, már csak ezért is fontos, hogy Puskás Ferenc ott legyen a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA által hivatalosan támogatott videojátékban. Ez egyszerűen fantasztikus!” – írta Szöllősi György, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete, lapunk főszerkesztője a Facebook-oldalán 2020-ban.

George Best, Puskás Ferenc és Éric Cantona új kártyája (Fotó: FIFA23)
George Best, Puskás Ferenc és Éric Cantona új kártyája (Fotó: FIFA23)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik