D. Á./MTI 2020.04.04 18:24 Frissítve: 2020.04.05 04:41

Fehéroroszország: a BATE nem remekelt, de megszerezte első győzelmét

Újabb mérkőzéseket rendeztek meg a fehérorosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: a BATE két veresége után az újonc Ruh Bresztet 1–0-ra megverte, s megszerezte első győzelmét – természetesen nézők előtt.

A BATE nyert, a klub korábbi támadója, Aljakszandr Hleb úgy tudja, a liga összes labdarúgója egészséges (Fotó: AFP)

 

Szinte a világ minden pontján megállt a sport- és a futballélet. Fehéroroszországban viszont nem halasztották el a labdarúgó-bajnokságot, ráadásul a szövetség főtitkára úgy véli, a szervezetnek jelenleg nincs oka rá, hogy felfüggessze a bajnokságot.

A fehérorosz élvonalban nézők előtt rendezik meg a 3. fordulót is, s az élcsapatnak számító BATE-nak égetően szüksége volt a három pontra, mert két vereséggel kezdte az idényt. A BATE 1–0-ra behúzta a Ruh Breszt elleni mérkőzést. A csapat hőse a 31 éves középpályás, Sztanyiszlav Drahun volt, akinek a 7. percben szerzett gólja győztes találatnak bizonyult.

Az utolsó szombati mérkőzésen a Szlavija Mozir 2–1-re legyőzte idegenben a Bresztet, ezzel három meccs után hat pontja van, s a tabella 4. helyére ugrott. 

A fehérorosz labdarúgás élő legendájának számító Aljakszandr Hleb tudomása szerint minden futballista egészséges. Ezt arra válaszolva mondta az orosz Szport Ekszpressz újságírójának, hogy miért folytatódik – Európában egyedüliként – a fehérorosz labdarúgó-bajnokság a koronavírus-járvány közepette is. Hozzátette azonban, a helyzet változhat.

Az Arsenal és az FC Barcelona korábbi középpályása az interjúban – az újságíró beszámolója szerint – mosolyogva mondta, hogy a fehérorosz bajnokság mérkőzéseire még soha nem voltak annyian kíváncsiak külföldről, mint manapság.

„Sok ország fizetett a közvetítésekért, olvastam, hogy már Törökország is, és egyre nagyobb az érdeklődés Spanyolország és Anglia részéről is” – jelentette ki.

„Köztársaságunkban, amennyire tudom, ma minden futballista egészséges. Lehet, hogy a legegészségesebb nemzet vagyunk” – tette hozzá Hleb.

FEHÉROROSZ VISZSAJA LIGA
3. FORDULÓ

BATE–Ruh Breszt 1–0
Sahcjor Szalihorszk–Nyeman 0–0
Breszt–Szlavija Mozir 1–2
PÉNTEKEN
Belsina–Haradzeja 0–1
Dinamo Minszk–Zogyino 2–0

2021.01.15 10:56:03

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

„Felvette a vállára a keresztet, hogy a legjobb legyen/ a legnagyobb idegen hatalommal szemben.”

2021.01.12 14:40:53

Minden más foci MATYKÓ KÁROLY

A két csoportgyőztes által vívott döntőben a házigazdák Brazíliát győzték le.

2021.01.12 12:34:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Két piros lap is villant a rangadón, a szentgyörgyiek ikszeltek a Craiovával.

2021.01.08 10:58:00

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Castro, Chávez, Morales – ilyen volt az  „isteni” Diego kapcsolata a tekintélyelvű államvezetőkkel.