P. L.
2023.01.27 17:33 Frissítve: 2023.01.27 17:59

Eszék: kulcsemberek sorát kell pótolniuk a tavaszi szezonban

A hét második felére biztossá vált, hogy a ciprusi Pafoszhoz igazol az NK Osijek eddigi első számú kapusa, Ivica Ivusic. Rene Poms, a szlavóniai kék-fehérek vezetőedzője reméli, hogy a távozások miatt sok poszton megújuló csapata legyőzi az utolsó helyezett HNK Goricát a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Ivica Ivusic (Fotó: NK Osijek Facebook)

 

Vasárnap 15 órakor a harmadik helyen álló NK Osijek a Goricát látja vendégül – immár az eszéki ősz harmadik legpiacképesebb labdarúgója, a 27 esztendős Ivica Ivusic nélkül. (Mint ismert, az első kettő is távozott: Dion Drena Beljo az Augsburgba, a 44-szeres magyar válogatott Kleinheisler László a Panathinaikoszba igazolt.)

A vb-bronzérmes horvát válogatott harmadik számú hálóőre hosszas egyeztetések után írt alá a ciprusiakhoz kétmillió euróért, amelyhez további bónuszok adódhatnak, illetve a továbbadása után még az akkori vételár 15 százaléka ütheti az eszéki klub markát. Ivusic átigazolása szolgáltatta az utóbbi napok fő témáját, de télen elszerződött Karlo Bartolec (Puskás Akadémia) és Antonio Mance (DVSC) is, Amer Hiros pedig a szintén horvát első osztályú HNK Sibenikhez került kölcsönbe.

„Amit a Gorica mutatott múlt héten a táblázat élén álló Dinamo ellen, az arra enged következtetni, hogy az új játékosok és a vezetőedző új energiát adott a csapatnak – fogalmazott Rene Poms, az Eszék vezetőedzője. – Egyébként sem az a fontos, hogy a listavezető vagy a sereghajtó ellen futballozol, hanem az, hogy mindig maximális fordulatszámon menj a győzelemért.”

Eltiltása után az eszékiekhez visszatérhet Marin Leovac és Jevhen Cseberko, ugyanakkor sérülés miatt Danijel Loncar, Ivan Cvijanovic, valamint Petar Brlek nincs a bevethetők listáján.

„A távozókról annyit, hogy voltak olyanok, akiket a klub szeretett volna értékesíteni, míg másoknál a játékosok kívánságát tartottuk szem előtt. Továbbra is tehetséges fiataljaink vannak, akiknek idő kell a beéréshez, viszont az egyesület úgy döntött, hogy ezt az irányt választja. Fontos, hogy mindenki megértse, türelemre van szükség. Biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan az Eszék erősségei lesznek, és sok örömet fognak szerezni a szurkolóinknak.”

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…

2023.03.25 22:59:25

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.03.21 10:25:28

Minden más foci nemzetisport.hu

The head of the Hungarian Football Federation (MLSZ) can remain FIFA vice president but not UEFA vice president.

2023.03.19 16:03:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Továbbra is vezeti a szlovák első osztályt a DAC, a nagyszombatiak sem tudtak pontot szerezni a MOL Arénában.

2023.03.19 14:47:49

Minden más foci nemzetisport.hu

A Craiova elleni fölényes, elégtételt jelentő győzelem után vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgy.