Eszék: három labdarúgót adnak az idény álomcsapatába

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.06.08. 12:51
null
Nenad Bjelica jó munkát végzett Eszéken (Fotó: NK Osijek)
A csapatkapitány Mile Skoric, a szintén hátvéd Igor Silva és a bajnokság gólkirályi címét elhódító Ramón Miérez személyében három játékost ad az NK Osijek a horvát labdarúgó-bajnokság 2020–2021-es álomcsapatába, amely a játékosszervezet voksolása alapján alakult ki.

A Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató, bajnoki ezüstérmesként záró eszéki csapat adja az évad legjobb edzőjét is: Nenad Bjelica sorozatban harmadszor érdemelte ki a címet – az előző két alkalommal még a Dinamo Zagreb kispadjáról.

A bajnokság legjobb játékosa Bruno Petkovic, legjobb fiatal labdarúgója Josko Gvardiol, legjobb kapusa Dominik Livakovic lett (mindhárman a bajnok Dinamóban futballoznak).

Az idény legjobb horvát labdarúgója – ebben a versengésben már a külföldön szereplők is választhatók voltak – Luka Modric, a Real Madrid középpályása lett, sorozatban immár kilencedszer.

A voksolást a horvát labdarúgók szervezete (Hrvatska udruga „Nogometni sindikat”) írta ki, a díjakat az élvonal játékosainak és edzőinek szavazatai alapján ítélik oda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik