Eredivisie: a De Topper a holland klubfutball csúcsa

Vágólapra másolva!
2021.10.24. 10:34
null
Az Ajax–PSV meccseken nincs kímélet (Fotó: AFP)
Az Ajax és a PSV vasárnapi hollandiai csúcsrangadójának érdekessége, hogy a tabella éllovasa fogadja a második helyezettet, a csata győztese elsőként zárja a játéknapot.     

 

Legfeljebb a Feyenoord szurkolói vitatkoznak a megállapítással, hogy a De Topper, avagy az Ajax és a PSV rangadója a holland klubfutball legnagyobb presztízsű mérkőzése, így kijelenthetjük, vasárnap délután az Eredivisie idényének egyik legjobban várt összecsapását játsszák. A rangadó külön érdekessége, hogy a tabella éllovasa fogadja a második helyezettet, a különbség csupán egy pont közöttük. A képlet egyszerű: amelyik csapat nyer, az első helyről várhatja a következő játéknapot.

Bár más-más stílust képvisel Amszterdam és Eindhoven legnépszerűbb és legsikeresebb csapata, közös bennük, hogy hatalmas hangsúlyt fektetnek a támadójátékra, ami meglátszik a statisztikai adatokon is. A két együttes egyaránt 172 kapura lövéssel próbálkozott az idényben, előbbi 32, utóbbi 22 gólt szerzett. A legtöbb beadással az Ajax próbálkozott, míg a legtöbb cselt a PSV játékosai vetették be. Ez a két gárda passzolt legtöbbször, s labdabirtoklási mutatóik is a legmagasabbak közé tartoznak, ahogyan a legtöbb kulcspassz, támadópassz és tizenhatoson belüli érintésszám is a nevükhöz fűződik.

 

A rangadó esélyese a holland sajtó szerint az Ajax, amely kedden 4–0-ra legyőzte BL-meccsen a Dortmundot, s a bajnokságban mindössze két gólt kapott kilenc bajnokin. A Monaco elleni csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedő PSV legutóbb 2015 októberében győzött Eredivisie-meccsen a Johan Cruyff Arénában, ám megjegyzendő, az augusztusi Szuperkupában 4–0-ra elkalapálta az előző idény bajnokát.

EREDIVISIE, 10. FORDULÓ
16.45: 
Ajax–PSV
A bajnokság élcsoportja:  1. Ajax 22 pont (9 mérk.), 2. PSV 21, 3. Willem II 18

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik