Ligue 1: Marseille-ben bizakodnak a PSG elleni rangadó előtt

Vágólapra másolva!
2021.10.24. 11:13
null
Dimitri Payet a párizsi kapitány, Marquinhos őrizetében (Fotó: AFP)
Tíz év után győzheti le hazai pályán a PSG-t a megtáltosodni látszó Marseille, ám az első franciaországi klasszikusára készülő Lionel Messi és társai feltartóztatása nem ígérkezik egyszerű feladatnak.     

 

Vasárnap Le Classique: Marseille–Paris Saint-Germain mérkőzést rendeznek a Ligue 1-ben. A harmadik helyen álló házigazda fanatikusai elvétve sem ünnepelhettek meggazdagodó riválisuk ellen az elmúlt évtizedben hazai mérkőzést követően, ugyanis legutóbb 2011 novemberében győzték le az éllovas fővárosiakat a Stade Vélodrome-ban. Dacára annak, hogy nem sok babér termett a közelmúltban a kék-fehéreknek, bizakodnak.

„Ha tudnák, hányszor hívtam fel a feleségemet a mérkőzések félidejében azzal, hogy unatkozom, s bárcsak otthon maradtam volna... Ebben az idényben azonban egyszer sem tárcsáztam, ugyanis valami mindig történik a Vélodrome-ban!”   – idézi a Le Figaro Mario Albanót, a La Provence riporterét.

Na de mi változott az utóbbi időszakban? Az együttest 2016 októbere óta tulajdonló amerikai vállalkozó, Frank McCourt szerepvállalása nem diadalmenet, irányításával – ígéretével ellentétben – nem lépett szintet a gárda, amely legutóbb a 2009–2010-es idényben nyerte meg a francia bajnokságot, s az előző öt idényben csak egyszer végzett a dobogón. Pillanatnyilag harmadik a csapat, és a márciusban kinevezett Jorge Sampaoli vezetőedzői munkája beérni látszik: a Dimitri Payet és társai alkotta együttes az utóbbi évek legerősebb Marseille-ének tűnik.

 

Noha kezd összeállni a mindeddig rendkívül rosszul menedzselt csapat, a pályán roppant nehéz lesz feltartóztatni a katari milliárdokból építkező PSG-t. Kíváncsian várjuk, miként alakul Lionel Messi első franciaországi klasszikusa a negyvenöt spanyolországi után – ami biztos, hogy a párizsi szimpatizánsok sem őt, sem csapattársait nem buzdíthatják a helyszínen, a francia hatóságok ugyanis a rendbontások, tömegverekedések elkerülése érdekében kitiltották a vendégszurkolókat a vasárnap esti meccsről.

LIGUE 1
11. FORDULÓ
Vasárnapi mérkőzések
13.00:
Nice–Lyon (Tv: Digi Sport1)
15.00: Lens–Metz (Tv: Digi Sport2)
15.00: Lorient–Bordeaux
15.00: Reims–Troyes
15.00: Rennes–Strasbourg (Tv: Digi Sport3)
17.00: Monaco–Montpellier (Tv: Digi Sport1)
20.45: Olympique Marseille–PSG (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!

Szombaton játszották
Nantes–Clermont 2–1 (Girotto 38., Blas 61., ill. Bayo 49.)
Lille–Brest (Tv: Digi Sport1)

Pénteken játszották
Saint-Étienne–Angers 2–2
(Kazri 61., Nadé 90+4., ill. I. Traoré 28., Fulgini 56.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik