VÉGH JÁNOS 2020.10.08 20:39 Frissítve: 2020.10.08 23:41

Gylfi Sigurdsson duplázott, Izland szertefoszlatta a román Eb-álmokat

A labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjének elődöntőjében Izland 2–1-re legyőzte Romániát, ezzel eldőlt, az északi ország válogatottja játszhat november 12-én a Bulgáriát 3–1-re legyőző Magyarország ellen az Eb-részvételért.

Jól zárt az izlandi védelem, csak tizenegyesből sikerült gólt szereznie a románoknak (Fotó: AFP)

 

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-LIGA, ELŐDÖNTŐ

Izland–Románia 2–1 (G. Sigurdsson 17., 35., ill. Maxim 63. – 11-esből)
Reykjavík, Laugardalsvöllur, 500 néző. Vezette: Skomina (szlovén)

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Izlandi mércével egészen kellemes idő, 6 fok és derült idő várta a csapatokat a reykjavíki Laugardalsvöllurban, ahova a járványhelyzet okozta korlátozások enyhítéseként 500 szurkolót engedtek be a hatóságok.

A mérkőzés eleje kiegyenlített játékot hozott, a labda nagyjából egyenlő arányban volt a két csapatnál. Több helyzetet eleinte a vendég románok alakítottak ki, de mégis Izland szerezte meg a vezetést: Gylfi Sigurdsson kapott remek labdát a tizenhatos határán, majd bal lábbal a bal alsó sarokba bombázott.

Tizenkét perccel később Alfred Finnbogason ugrott ki a védők közül, majd a kapuba talált – lesről. A 35. percben viszont már újabb érvényes gólnak örülhettek az izlandiak: Finnbogason remekül ívelte a labdát a Camorát lerázó Gylfi Sigurdsson elé, aki a kapu jobb oldalába tekert (2–0).

A félidőben Mirel Radoi három cserével próbált meg új lendületet adni a román csapatnak, amely a játékrész derekán visszajött a meccsbe: Ragnar Sigurdsson odakönyökölt Burcának a tizenhatoson belül, a játékvezető hosszas VAR-vizsgálatot követően büntetőt ítélt, amelyet Alexandru Maxim értékesített. A szépítést követően egy ideig úgy tűnt, a román csapat akár kiegyenlíthet, nagy nyomást helyezett ellenfelére, de egy idő után az izlandiakkal együtt elfogyott az ereje – az utolsó 15 percben már két fáradt csapat erőlködését láttuk a pályán.

A szenvedős végjáték lezárultával Izland kiharcolta a továbbjutást: a folytatás november 12-én következik Budapesten, a Puskás Arénában. A Magyarország–Izland mérkőzés győztese ott lesz a jövő nyári Európa-bajnokság F-csoportjában. 2–1

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

2021.05.17 22:50:15

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Készséggel elhiszem, hogy jogilag minden rendben, a paragrafusok körül semmi bibi, ám létezik morális oldal is. Nem folytatom, aki érti, érti, aki nem akarja érteni, lelke rajta.

2021.05.17 14:55:55

Minden más foci THURY GÁBOR

Ahogyan azóta is mondják, „bepanenkázta”: az eldőlő Sepp Maier felett a hálóba emelte a labdát.

2021.05.16 19:27:18

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

A hajrában ugyanis ki tudott egyenlíteni az egykori Steaua, a bajnoki címre hajtó FCSB.

2021.05.15 10:02:53

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (TRENCSÉN)

A dunaszerdahelyiek nem bírtak a Trencsénnel, a pozsonyi együttes Aranyosmaróton nyert négy góllal.

2021.05.14 22:21:03

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A 2016-os Európa-bajnokság döntőjében a Portugália–Franciaország mérkőzésen a győztes válogatott kezdőcsapatában nyolc olyan futballista szerepelt, aki a Sporting akadémiáján (is) pallérozódott.