VÉGH JÁNOS
VÉGH JÁNOS
2020.10.08 20:39 Frissítve: 2020.10.08 23:41

Gylfi Sigurdsson duplázott, Izland szertefoszlatta a román Eb-álmokat

A labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjének elődöntőjében Izland 2–1-re legyőzte Romániát, ezzel eldőlt, az északi ország válogatottja játszhat november 12-én a Bulgáriát 3–1-re legyőző Magyarország ellen az Eb-részvételért.

Jól zárt az izlandi védelem, csak tizenegyesből sikerült gólt szereznie a románoknak (Fotó: AFP)

 

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-LIGA, ELŐDÖNTŐ

Izland–Románia 2–1 (G. Sigurdsson 17., 35., ill. Maxim 63. – 11-esből)
Reykjavík, Laugardalsvöllur, 500 néző. Vezette: Skomina (szlovén)

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Izlandi mércével egészen kellemes idő, 6 fok és derült idő várta a csapatokat a reykjavíki Laugardalsvöllurban, ahova a járványhelyzet okozta korlátozások enyhítéseként 500 szurkolót engedtek be a hatóságok.

A mérkőzés eleje kiegyenlített játékot hozott, a labda nagyjából egyenlő arányban volt a két csapatnál. Több helyzetet eleinte a vendég románok alakítottak ki, de mégis Izland szerezte meg a vezetést: Gylfi Sigurdsson kapott remek labdát a tizenhatos határán, majd bal lábbal a bal alsó sarokba bombázott.

Tizenkét perccel később Alfred Finnbogason ugrott ki a védők közül, majd a kapuba talált – lesről. A 35. percben viszont már újabb érvényes gólnak örülhettek az izlandiak: Finnbogason remekül ívelte a labdát a Camorát lerázó Gylfi Sigurdsson elé, aki a kapu jobb oldalába tekert (2–0).

A félidőben Mirel Radoi három cserével próbált meg új lendületet adni a román csapatnak, amely a játékrész derekán visszajött a meccsbe: Ragnar Sigurdsson odakönyökölt Burcának a tizenhatoson belül, a játékvezető hosszas VAR-vizsgálatot követően büntetőt ítélt, amelyet Alexandru Maxim értékesített. A szépítést követően egy ideig úgy tűnt, a román csapat akár kiegyenlíthet, nagy nyomást helyezett ellenfelére, de egy idő után az izlandiakkal együtt elfogyott az ereje – az utolsó 15 percben már két fáradt csapat erőlködését láttuk a pályán.

A szenvedős végjáték lezárultával Izland kiharcolta a továbbjutást: a folytatás november 12-én következik Budapesten, a Puskás Arénában. A Magyarország–Izland mérkőzés győztese ott lesz a jövő nyári Európa-bajnokság F-csoportjában. 2–1

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.

2021.09.23 23:33:23

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Arra képes, hogy tisztában legyen vele, minek hol a helye és az ideje.

2021.09.23 23:49:30

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Frank Lampard: »Mindig képes voltam reagálni az általa támasztott kihívásokra, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogyan ő szerette volna. Azt viszont nagyon tudta, hogyan hozza ki belőlem a legjobbat. Sohasem lettem volna labdarúgó, ha nincs apám ambíciója, kemény munkája és elképzelése.«