DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2020.06.30 19:50 Frissítve: 2020.06.30 20:03

DAC: Schäfer András az idény végéig biztosan marad

A múlt heti kupakiesést követően szerdán a bajnokságban lép pályára a DAC, a már bajnok Slovan Bratislavát fogadja több mint hatezer néző előtt.

Schäfer András kölcsönszerződését meghosszabbította a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)

 

„Csalódottak vagyunk a Szlovák Kupa-szereplésünk miatt, hiszen döntőt akartunk játszani, de kiestünk az elődöntőben a rózsahegyiek ellen – mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, a sárga-kékek csapatkapitánya. – Egy biztos, szerdán le akarjuk győzni a Slovant."

Az idény végéhez közeledve egyre több a sérült a csapatnál, Németh Krisztián és Vida Máté is kidőlt a sorból, Lorenco Simic pedig már nem tagja az együttesnek.

„Nagyon sajnálom Vida Mátét, ragyogó játékos, akit nehéz lesz pótolni – folytatta a 25 esztendős, 16-szoros magyar válogatott középpályás. – Kedden megműtötték, remélem, minél hamarabb felépül, s visszatér hozzánk."

Három mérkőzés vár még a DAC-ra a Fortuna Liga felsőházi rájátszásában, a pozsonyiak után a zsolnaiakkal, majd a rózsahegyiekkel csap össze, és ha mind a három meccsét sikerül megnyernie, tavalyi eredményét megismételve második helyen zárja az idényt. Kalmár Zsolt elmondta: noha a Slovan kerete rendkívül erős, győzelemre játszanak ellene, már csak azért is, hogy örömet szerezzek szurkolóiknak, akiknek ugyancsak fájt a kiesés a Szlovák Kupából.

Bevetésre készen várja a szerda esti csatát Schäfer András, s jó hír vele kapcsolatban, hogy meghosszabbították a kölcsönszerződését, így a nagy munkabírású középpályás augusztus 31-ig mindenképpen a csapatnál marad.

„Örülök, hogy sikerült megegyezni, és továbbra is itt játszhatok – mondta a 21 esztendős labdarúgó, aki az olasz élvonalbeli Genoa kölcsönjátékosaként szerepel a DAC-nál. – Ami a Slovan elleni összecsapást illeti, nyílt sisakos meccset várok, mind a két fél támadó futballt játszik. Tudjuk, mennyire fontos a jó eredmény elérése a pozsonyiak ellen."

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.