DAC: magyarok nélkül kezdődött meg a felkészülés

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.01.06. 17:20
null
Hahn János betegség miatt nem volt jelen (Fotó: dac1904.sk)
Még sohasem indult ilyen korán a felkészülés, de a szlovák bajnokság is az eddigi legkorábbi időpontban veszi kezdetét, a 20. fordulót február 12-ére írták ki.

 

Schäfer Andrást a török sajtó szerint a Galatasaray szeretné megszerezni.

„Ha külföldi klubok érdeklődnek iránta, annak aDAC nagyon örülhet, és büszke lehet ajátékosra. Hálás aklubnak azért, amit elért. Remélem, nálunk marad, de nem tudok biztosat mondani. Most még minden csak spekuláció, amiben én nem veszek részt – nyilatkozta Joao Janeiro, a DAC mestere, aki egy új játékost üdvözölt a csapatban, mégpedig az ősszel a somorjai farmcsapatban szereplő, a DAC saját nevelésű futballistáját, Bögi Ferencet. –Mint edző, mindig szeretném a legjobb játékosokat, de tudjuk, hogy a januári átigazolási időszak a legrosszabb. Elegendő számú labdarúgó van a keretünkben. Ha lehetőségünk nyílik megerősíteni a csapatot, megtesszük, de ha nem, nem leszek ideges. Nem gondolkodom konkrét pozíciókban, mert majdnem az összes poszton két játékosunk van. A piac nemcsak az erősítésekre nyitott, hanem az eladásokra is, viszont jelenleg még semmi sem történt.”

Hiányzott Hahn János, aki betegség miatt nem volt jelen. Szendrei Ákos – a súlyos térdsérülése miatt – valószínűleg az egész tavaszi szezonban harcképtelen lesz.

A MOL Akadémián viszont megjelent Kalmár Zsolt is, de még nem csatlakozott a csapattársaihoz. „Bízom benne, hogy februárban már a pályán leszek. Az ellenőrzések alapján minden rendben van. Most az elsődleges cél az izomzat megerősítése és később a fokozatos terhelés– mondta Kalmár Zsolt, akinek június végén lejár a szerződése a dunaszerdahelyi klubnál. – Tárgyalok a DAC-cal. Szeretnék itt maradni. Sokat kaptam aklubtól, majd lesérültem. Ha már egészséges leszek, szeretném ezt visszaadni. Én vagyok acsapatkapitány, nagyon jól érzem magam, és szeretnék sikereket elérni, valamint trófeákat nyerni a DAC-cal.

Az előző év végén felröppentek spekulációk a Slovannal kapcsolatban.

„Igen, én is olvastam ezt, de csak az egészségemmel és a DAC-cal foglalkozom” zárta le Kalmár Zsolt.

A téli felkészülés első 17 napján hazai környezetben, a MOL Akadémián dolgoznak a Dunaszerdahely játékosai, majd – egyévnyi kihagyás után – törökországi edzőtáborba utaznak a sárga-kékek. A tervek szerint hat felkészülési találkozót játszik a DAC.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik