Duducz Tibor (Dunaszerdahely) 2020.10.26 14:08 Frissítve: 2020.10.26 14:26

DAC: Kevés az egy pont, jobban játszottunk – Schäfer

A Fortuna liga őszi idényének legnagyobb meccse után továbbra is két ponttal vezet a dunaszerdahelyi csapat a pozsonyi együttes előtt.

Schäfer András szerint kevés az egy pont (Fotó: dac1904.sk)

 

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
11. FORDULÓ

DAC (Dunaszerdahely)–Slovan Bratislava (Pozsony) 1–1
  

A TALÁLKOZÓRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

„Kevés az egy pont. Jobban játszottunk, rászolgáltunk volna a győzelemre, de sajnos nem lett meg” – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyiek játékosa, Schäfer András.

Érdekes, valószínűleg célzott és sportszerűtlen előjátékot rendezett le a találkozó előtt a Slovan. Bejelentették, hogy 13 játékosuknál pozitív eredményt hozott a koronavíru teszt. Kérvényezték a találkozó elhalasztását, de a DAC nem egyezett bele – a pozsonyiak végül a legerősebb csapattal álltak ki, csak a több hete sérült játékosok nem voltak a keretben.

„Egyszer úgy volt, hogy lesz meccs, aztán lehet, hogy nem… Na mindegy, ne is menjünk bele. Igazából úgy játszottunk, mint egy felnőttcsapat. Rendszer volt a játékunkban, stabilak voltunk hátul. Most így sikerült, csak egy pontot szereztünk. Bízom benne, hogy a következő mérkőzésen jobban szerepelünk majd.”

A 21-éves magyar játékos volt a találkozó egyik legjobbja. Egyszer elöl, máskor hátul tűnt fel, gólt is szerezhetett volna.

„Így utólag, jobb lett volna elesni. De nyilván gólt szeretne lőni az ember. A szabálytalanság után felálltam, próbáltam eltalálni a bal sarkot, de sajnos nem sikerült” – zárta le Schäfer, akinek hiányzott a rangadókon megszokott test a test elleni játék, amit nem engedett a játékvezető.

Szerettük volna megszólítani a találkozó után a Slovan játékosát, Holman Dávidot is, de a pozsonyi klub nem adott engedélyt, hogy a magyar focista nyilatkozzon.

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.