DUDUCZ TIBOR
2022.09.11 13:38 Frissítve: 2022.09.11 13:53

DAC: Kalmár Zsolt 100. meccsét játszotta a szlovák élvonalban

Kalmár Zsolt tegnap Szakolcán (1–1) lejátszotta a 100. meccsét a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga), így ő lett a klub 21. olyan játékosa, aki eléri ezt a mérkőzésszámot.

Kalmár Zsolt góljával szerzett vezetést a DAC Szakolcán (Fotó: DAC/FB)


„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen szép, kerek számot értem el. Eléggé hosszú volt az idáig vezető út, hiszen sok mérkőzést kellett sérülés miatt kihagynom. Tegnap sokáig minden nagyon szépen alakult. Az utolsó húsz percre álltam be, próbáltam mindent beleadni, hogy sikeres legyen a csapat. Elém pattant a labda, és sikerült belőnöm a kapuba. Nagyon örültem a gólnak. Természetesen a hűséges szurkolóink előtt ünnepeltünk. Aztán hátul jött egy kis kihagyás, és az ellenfél kiegyenlített. Sajnos nem tudtunk nyerni” – mondta a Nemzeti Sportnak a szakolcai találkozó után Kalmár Zsolt.

A mérkőzésen nem játszottak jól a sárga-kékek. Javulás az után állt be, hogy Kalmár Zsolt és Szánthó Regő pályára lépett. A vendégek csapatkapitánya gólt szerzett, míg a Dunaszerdahely rögzített helyzetei akkor váltak veszélyessé, amikor a Ferencvárostól érkező játékos végezte el azokat.

„Ha ebben az idényben valamit el akarunk érni, akkor az ilyen találkozókat meg kell nyernünk. Nehéz mit mondani, mindenkit sokkolt, hogy csak döntetleneztünk. Köszönjük a drukkereinknek, hogy eljöttek buzdítani minket. Nem vagyunk könnyű helyzetben: mi is, ők is jó eredményt várnak. Rutinosan le kell hozni az ilyen meccset, úgy, ahogy a Slovan is teszi szinte minden meccsen. Ezért ők a bajnokok” – folytatta a magyar játékos.

„Az volt a gond, hogy már csak be akartuk fejezni a meccset, mégis engedtük, hogy helyzetbe kerüljenek a hazaiak, akik megérdemelten egyenlítettek. Fájdalmas, mert az utolsó percben kaptuk a gólt. Egy tapasztalt csapatnak, mint a miénk, jobban kell tudnia lezárni a mérkőzéseit. Nem azt kell csinálni, hogy valahogy majdcsak kihúzzuk, hanem menni kell a második gólért. Ezt a hibánkat pedig a hazaiak kihasználták” – nyilatkozta Adrián Gula, a dunaszerdahelyiek mestere.

Hosszabb időre a Dunaszerdahely számára a szakolcai találkozó volt az utolsó. Legközelebb bajnoki meccsen csak október 1-jén lép pályára a sárga-kék társaság, amikor Liptószentmiklóson játszik bajnokit. Addig a válogatott szünet előtt még egy kupameccs vár a csapatra, Kálnón.

„Szerdán mindenképpen tovább kell jutnunk a Szlovák Kupában. Utána pedig mindenkinek ki kell pihennie magát, sűrű volt a három hónap. Friss erővel kell visszajönnünk a válogatott szünetről, és sorban kell nyernünk akár hét-nyolc meccset is” – zárta szavait Kalmár Zsolt.

2023.01.29 21:48:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sporteseményekre beülő nézők, szurkolók bizonyos mértékig mindig is lázadóknak számítottak, mert bár a sport sokáig hatékony eszköznek tetszett a mindennapok feszültségének oldásában, arra is alkalmasnak bizonyult, hogy nemzeti vagy klubszínek alapján egységbe kovácsolja a drukkereket.

2023.01.29 13:17:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek három kölcsönjátékosa sem segített az ellenfélen, ismét három pontot szereztek Miérezék.

2023.01.27 14:03:23

Minden más foci nemzetisport.hu

A craiovai kemény mag hozta a formáját, nem a futballé volt a főszerep Székelyföldön.