nemzetisport.hu 2016.06.05 07:00 Frissítve: 2016.06.05 08:22

Copa América: brazil betli, a nyitányon nem bírtak Ecuadorral

Az Ecuador elleni gól nélküli döntetlennel mutatkozott be az Egyesült Államokban zajló, centenáriumi Copa Américán a brazil labdarúgó-válogatott. A B-csoport másik összecsapásán Peru Paolo Guerrero találatával gyűrte le Haitit.

A harcos Ecuador úgy nehezítette meg Brazília életét, ahogyan Arturo Mina (balra) a center Jonasét (Fotó: Reuters)

 

Dunga, a brazilok szövetségi kapitánya az Alisson – Dani Alves, Filipe Luis, Gil, Marquinhos – Casemiro – Willian, Elias, Renato Augusto, Philippe Coutinho – Jonas csapattal kezdett, majd beszállt csereként Gabriel, Lucas Moura és Lucas Lima is. A nagy tornákat tekintve alighanem minden idők egyik leggyengébb brazil kerete vágott neki a kontinensbajnokságnak – sőt, talán egyenesen a leggyengébb – , de Ecuadort még ilyen összeállításban is illett volna legyőzniük.

A brazil szövetségi kapitány több rutinos futballistát is bevethetett, akik a topszint közvetlen közelében élnek és játszanak, ez azonban önmagában kevés volt a három ponthoz. De még az egyértelmű mezőnyfölényhez is. A brazilok 56 százalékban birtokolták a labdát, és csak eggyel több – szám szerint négy – kaput eltaláló lövésük volt, mint az ellenfélnek. Az ecuadoriaknál a kispadon ült a ferencvárosiak légiósa, Cristian Ramírez. 

Haiti ellen egy hasonló negatív brazil meglepetés az oddsokat tekintve nagyon jól hozna a fogadók konyhájára.

COPA AMÉRICA
CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Haiti–Peru 0–1
(P. Guerrero 61.)
Brazília–Ecuador 0–0
KORÁBBAN
A-CSOPORT
Egyesült Államok–Kolumbia 0–2
(Zapata 8., James Rodríguez 42. – 11-esből)
Costa Rica–Paraguay 0–0

2020.11.26 23:26:50

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Örökre. Ciao, Diego. Mindenki a szavainkra vár. De milyen szavakat használhatunk olyan fájdalomra, amelyet most tapasztalunk? Most a könnyeknek van itt az idejük. A szavakra később lesz szükség.«

2020.11.26 12:29:17

Minden más foci K. T. I.

Az argentin legenda a 60. születésnapja kapcsán a Clarínnnak adott interjút, amely most szomorúbb apropót kapott.

2020.11.26 00:09:05

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Csillag Péter balerinákkal töltött estékről, bezárt bordélyházról és könnyekről írt 2011-ben, felkeresve a „Maradona-kultusz” ikonikus színhelyeit.