CONCACAF-liga: a 60 éves alelnök csapatkapitányként lépett pályára

Vágólapra másolva!
2021.09.22. 08:19
null
Ronnie Brunswijk csapatkapitányként, a fiával karöltve lépett pályára az Inter Moengotapoe színeiben (Fotó: AFP)
Dél-Amerika északi részén fekszik Suriname, melynek alelnöke, a 60 éves Ronnie Brunswijk nemcsak tulajdonolja az Inter Moengotapoét, hanem játszik is benne – ez kedden is megtörtént, méghozzá a CONCACAF-liga nyolcaddöntőjében, amelyen a hondurasi C. D. Olimpia látogatott a tízszeres suriname-i bajnokhoz. A mérkőzést hol máshol rendezték volna, mint a Ronnie Brunswijkstadionban.

 

Ronnie Brunswijk életpályája tartalmas, gyakorlatilag minden volt, csak akasztott ember nem – a New York Times információi alapján kipróbálta magát ejtőernyős katonaként, bankrablóként, gerillaharcosként, és futballistaként. Utóbbi szakmát olyannyira megszerette, hogy a tulajdonában álló Inter Moengotapoéban még 60 esztendősen is játszik.

A suriname-i alelnök – akit egyébként az exrendőr, az ország jelenlegi elnöke, Chan Santokhi a 80-as években üldözött, majd politikai okokból fátylat borítottak a múltra – hétfőn csapatkapitányként, a fiával, Damian Brunswijkkelkaröltve játszott a Moengotapoe színeiben a C. D. Olimpia elleni CONCACAF-liga-meccsen, amelyen hazai pályán 6–0-ra kikaptak – hiába, az ember mégsem érthet mindenhez. Az Európában drogcsempészetért elítélt politikus az 54., fia a 28. percig tartózkodott a pályán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik