CS. B. 2022.05.23 16:29 Frissítve: 2022.05.23 16:40

CIES: összeállították az európai bajnokságok álomtizenegyeit

A végéhez közeledik a 2021–2022-es évad, így a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legutóbb publikált kutatásában összeállította az európai labdarúgó-bajnokságok álomtizenegyeit. A szervezet az InStat adatai alapján a csapatok eredményeit kombinálta a játékosok szerepeltetésével és teljesítményével. A CIES szerint az NB I legjobbjai közül nyolcan is a Ferencvárosban játszanak.

A CIES szerint a labdarúgó NB I legjobbjai közül nyolcan is a Ferencvárosban futballoznak (Fotó: Árvai Károly)

 

AZ ÖT TOPLIGA ÁLOMTIZENEGYE

Premier League

Az angol bajnokságban a második helyen végző Liverpoolból hat, a bajnok Manchester Cityből négy, a negyedik Tottenhamből egy játékost – Harry Kane-t – választott a legjobbak közé a CIES.

A PL legjobbjai a CIES szerint (Fotó: CIES) – A KÉPRE KATTINTVA NAGYOBB MÉRET ÉRHETŐ EL!

La Liga

Természetesen a spanyol elsőséget elhódító Real Madrid-játékosok (6) vannak túlsúlyban, a Barcelona és a Sevilla egyaránt két futballistát, a Betis pedig Nabil Fekirt tette be a „közösbe.”

A La Liga legjobbjai a CIES szerint – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE!

Bundesliga

Nincs nagy meglepetés a német bajnokság álomtizenegyében sem: a sorozatban 10. bajnoki címét megnyerő Bayern München kilenc játékossal tarolt. A ligában játszó magyar játékosok (Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland, Schäfer András) közül a CIES senkit sem válogatott be.

A Bundesliga legjobbjai a CIES szerint – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE

Serie A

A topbajnokságok közül az olasz álomtizenegy tűnik a legkiegyenlítettebbnek: az aranyérmes Milan négy, a városi rivális Inter három, a Juventus kettő, a Napoli és a Fiorentina egy-egy játékost delegált.

A Serie A legjobbjai a CIES szerint – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE

Ligue 1

Nem igazán volt kérdéses, hogy a francia bajnokság mely csapatából választja ki a CIES a legtöbb futballistát: öt PSG-játékos is bekerült az álomtizenegybe, igaz, a fővárosiak két sztárjának, Lionel Messinek és Neymarnak nem szorítottak helyet – a hétszeres aranylabdás argentin 26 bajnokin 6 gólt és 14 gólpasszt, a brazil 22 bajnokin 13 találatot és 6 asszisztot hozott össze. A párizsiakkal 2025-ig hosszabbító, a gólkirályi címet egymást követő negyedik alkalommal elhódító, 28 góllal záró Kylian Mbappé ott van a névsorban.

A Ligue 1 legjobbjai a CIES szerint – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE

Labdarúgó NB I

A CIES szerint a magyar élvonal legjobbjai közül nyolcan (Dibusz Dénes, Samy Mmaee, a távozó Miha Blazic, valamint Eldar Civic, Aissa Laidouni, Vécsei Bálint, Tokmac Nguen, Ryan Mmaee) is a Ferencvárosban játszanak. A gólkirály Ádám Martin helye megkérdőjelezhetetlen volt, de a Puskás Akadémiában szereplő Yoëll van Nieff és a Mezőkövesd védője, Farkas Dániel is helyet kapott a legjobbnak vélt tizenegyben.

Az NB I legjobbjai a CIES szerint – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE
A TÖBBI EURÓPAI BAJNOKSÁG LEGJOBB CSAPATAIÉRT KATT IDE!
2022.07.01 23:57:43

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A jó centert ma is elsősorban az ösztönösség, mozgás, pontos befejezés hármassága jellemzi, amelyek egy bizonyos szint felett taníthatatlanok – ha egyáltalán nem alapból belülről kellene fakadniuk. Az egyre inkább technikai központú futballvilágban az akadémiai rendszerbe sem illeszthető be az ő képzésük, így aztán a mai kilencesek sokkal inkább a természetes tehetségüknek vagy a véletlennek köszönhetően kerülnek elő.

2022.06.30 15:38:06

Minden más foci THURY GÁBOR

A Taps, szénsav, Ferencváros jóval több gegparádénál: a geg a szóda, az alapot a fradizmus adja.

2022.06.25 09:14:28

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

Fülöpné Benjamin Gabriella: Hogyan lehetne az életünk ugyanolyan? Túlélni hogyan kell?

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Tavaly nyáron súlyos örökséget vett át Konakov.