CS. B. 2022.05.23 16:29 Frissítve: 2022.09.05 14:29

CIES: összeállították az európai bajnokságok álomtizenegyeit

A végéhez közeledik a 2021–2022-es évad, így a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legutóbb publikált kutatásában összeállította az európai labdarúgó-bajnokságok álomtizenegyeit. A szervezet az InStat adatai alapján a csapatok eredményeit kombinálta a játékosok szerepeltetésével és teljesítményével. A CIES szerint az NB I legjobbjai közül nyolcan is a Ferencvárosban játszanak.

A CIES szerint a labdarúgó NB I legjobbjai közül nyolcan is a Ferencvárosban futballoznak (Fotó: Árvai Károly)

 

AZ ÖT TOPLIGA ÁLOMTIZENEGYE

Premier League

Az angol bajnokságban a második helyen végző Liverpoolból hat, a bajnok Manchester Cityből négy, a negyedik Tottenhamből egy játékost – Harry Kane-t – választott a legjobbak közé a CIES.

A PL legjobbjai a CIES szerint (Fotó: CIES) – A KÉPRE KATTINTVA NAGYOBB MÉRET ÉRHETŐ EL!

La Liga

Természetesen a spanyol elsőséget elhódító Real Madrid-játékosok (6) vannak túlsúlyban, a Barcelona és a Sevilla egyaránt két futballistát, a Betis pedig Nabil Fekirt tette be a „közösbe.”

A La Liga legjobbjai a CIES szerint – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE!

Bundesliga

Nincs nagy meglepetés a német bajnokság álomtizenegyében sem: a sorozatban 10. bajnoki címét megnyerő Bayern München kilenc játékossal tarolt. A ligában játszó magyar játékosok (Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland, Schäfer András) közül a CIES senkit sem válogatott be.

A Bundesliga legjobbjai a CIES szerint – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE

Serie A

A topbajnokságok közül az olasz álomtizenegy tűnik a legkiegyenlítettebbnek: az aranyérmes Milan négy, a városi rivális Inter három, a Juventus kettő, a Napoli és a Fiorentina egy-egy játékost delegált.

A Serie A legjobbjai a CIES szerint – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE

Ligue 1

Nem igazán volt kérdéses, hogy a francia bajnokság mely csapatából választja ki a CIES a legtöbb futballistát: öt PSG-játékos is bekerült az álomtizenegybe, igaz, a fővárosiak két sztárjának, Lionel Messinek és Neymarnak nem szorítottak helyet – a hétszeres aranylabdás argentin 26 bajnokin 6 gólt és 14 gólpasszt, a brazil 22 bajnokin 13 találatot és 6 asszisztot hozott össze. A párizsiakkal 2025-ig hosszabbító, a gólkirályi címet egymást követő negyedik alkalommal elhódító, 28 góllal záró Kylian Mbappé ott van a névsorban.

A Ligue 1 legjobbjai a CIES szerint – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE

Labdarúgó NB I

A CIES szerint a magyar élvonal legjobbjai közül nyolcan (Dibusz Dénes, Samy Mmaee, a távozó Miha Blazic, valamint Eldar Civic, Aissa Laidouni, Vécsei Bálint, Tokmac Nguen, Ryan Mmaee) is a Ferencvárosban játszanak. A gólkirály Ádám Martin helye megkérdőjelezhetetlen volt, de a Puskás Akadémiában szereplő Yoëll van Nieff és a Mezőkövesd védője, Farkas Dániel is helyet kapott a legjobbnak vélt tizenegyben.

Az NB I legjobbjai a CIES szerint – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE
A TÖBBI EURÓPAI BAJNOKSÁG LEGJOBB CSAPATAIÉRT KATT IDE!
2023.11.30 23:41:07

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Érdekes játék lenne a fogadóirodák részéről, ha lehetne tippelni arra, hol lesz a következő edzőváltás. Nekem van elképzelésem, de még véletlenül sem szeretnék ötletet adni egyetlen sportvezetőnek vagy tulajdonosnak sem, mert az esetek többségében véleményem szerint nem a trénerben van a hiba.

2023.11.27 15:40:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Felejthető meccsen győzött az FCU Craiova, amely a második félidőben helyzetek sorozatát puskázta el.

2023.11.25 23:30:03

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.11.25 12:29:49

Minden más foci nemzetisport.hu

Győzelemmel nyitott a Dunaszerdahely új mestere, nem volt esélye az Aranyosmarótnak – ismét kikapott a Kassa.