BOROS MIKLÓS (Kolozsvár) 2020.09.11 15:31 Frissítve: 2020.09.11 16:23

CFR: magyaroknak akarják eladni a kolozsvári klubot?

Magyaroknak szeretné eladni a legutóbbi három román bajnokságot megnyerő CFR-t a kolozsvári labdarúgóklub tulajdonosa, Ioan Varga – állítja a Prosport romániai sportportál.

Ciprian Deac, a kolozsváriak csillaga (balra) a Sevilla elleni idei El-mérkőzésen (Fotó: AFP)

 

A cikkből ugyan nem derül ki egyértelműen, hogy a megkeresett üzletemberek erdélyi vagy anyaországi magyarok lennének, csupán az áll benne, hogy a kapcsolat a CFR kisebbségi részvényese, Stefan Gadola révén jött létre.

A Prosport szerint a klub feletti irányítást 2017 tavaszán megszerző Varga már nem képes saját zsebből állni a játékoskeret és az edzői stáb havonta mintegy 800 ezer eurós bértömegét, ezért idén gyakran késtek is a fizetések, pedig az Európa-ligában a legjobb 32 közé jutó klub az UEFA-tól is több mint 16 milliós pénzdíjat kapott.

Két hónappal ezelőtt a Gazeta Sporturilor napilap írta meg, hogy Varga a magyar kormánytól kért támogatást a székelyföldi klubok, a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda mintájára – a Prosport mostani cikke szerint erre nem kapott választ, ezért inkább az üzleti szférában keres új tulajdonost a csapatnak. Két évvel ezelőtt a Fanatik portál írt arról, hogy Garancsi István, a Fehérvár FC tulajdonosa vásárolhatja meg a CFR-t.

Az 1907-ben Kolozsvári Vasutas Sport Club néven alapított klubot 2001 és 2017 között Pászkány Árpád kolozsvári üzletember birtokolta, aki a harmadosztályból a Bajnokok Ligájáig vitte a csapatot – amelyet abban az időszakban a román média és a rivális klubok rendszeresen „a magyarok klubjaként” emlegettek.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.

2021.09.23 23:33:23

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Arra képes, hogy tisztában legyen vele, minek hol a helye és az ideje.

2021.09.23 23:49:30

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Frank Lampard: »Mindig képes voltam reagálni az általa támasztott kihívásokra, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogyan ő szerette volna. Azt viszont nagyon tudta, hogyan hozza ki belőlem a legjobbat. Sohasem lettem volna labdarúgó, ha nincs apám ambíciója, kemény munkája és elképzelése.«