Brazília: egy lépésre volt a világsztárságtól – Jardel sztorija

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.04.25. 11:19
Igazi gólgép volt az ezredfordulón a brazil csatár, de a válogatottba nem fért be, mentálisan pedig nem tudott felnőni a legnagyobbak közé. Hiába termelte a gólokat olyan mennyiségben, mint Lionel Messi vagy éppen Cristiano Ronaldo, nem mutathatta meg magát igazi topcsapatban. Egy varázslatosan indult karrier volt Mário Jardelé, amely szomorú véget ért – írja az Origo.

2000. augusztus 25-én rendezték az európai Szuperkupa döntőjét. A Real Madrid ellenfele a meglepetésre az előző idényben UEFA-kupát nyerő török Galatasaray volt Monacóban. Mindenki a madridiak nagy fogására, a világ legdrágább játékosára, az ősi ellenségtől érkező portugál Luís Figóra volt kíváncsi. A show-t azonban más lopta el, mégpedig történetünk főszereplője.

A brazil Mário Jardel akkor még mindig csak 26 éves volt, 17 millió euróért vette meg azon a nyáron a Galata az FC Portótól. Jardel Monacóban az első félidőben tizenegyesből talált be, amit Raúl szintén a büntetőpontról egyenlített, majd Jardel a hosszabbításban újabb gólt szerzett Iker Casillas mellett. Ez akkor aranygólnak minősült, a meccs véget ért. A kupát a törökök vihették haza, a Real Madrid új 10-ese lógó orral távozott a nagyhercegségből. Jardel ezzel a duplával első négy meccsén 10 góllal nyitott a török csapatban.

Hogyan siklott ki Jardel karrierje? A teljes cikket elolvashatja IDE KATTINTVA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik