Besiktas: Gomezt elrettentette a politikai helyzet, távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.20. 18:27
A feszült belpolitikai helyzet miatt elhagyja a török bajnok Besiktas labdarúgócsapatát Mario Gomez, az isztambuli klub német válogatott támadója.

A franciaországi Európa-bajnokságon két gólt szerző Gomez az előző szezont kölcsönben töltötte a Besiktasnál, amelynek ezen a nyáron opciós joga lett volna végleg szerződtetni a 31 esztendős csatárt. Gomez azonban úgy döntött, hogy a Törökországban uralkodó politikai helyzet miatt nem marad a bajnoki címvédőnél.

„Rengeteget gondolkodtam, mire meghoztam ezt a nagyon nehéz döntést. Nehezemre esik elfogadni a tényt, hogy a klub egyedülálló stadionjában nem játszhatok többé a Besiktas szurkolói előtt. A politikai helyzet miatt távozom. Sem sportszakmai, sem semmilyen más oka nincs a döntésemnek. Az elmúlt napokban szörnyű események történtek, remélem, megértenek engem” – írta Gomez a Facebook-oldalán.

„Bízom benne, hogy a problémák hamarosan békés módon megoldódnak, és akkor ismét nagyon szívesen játszanék a Besiktasban. Az elmúlt egy évben a klub és az ország is nagyon közel került a szívemhez. Remélem, nemsokára ismét találkozunk” – búcsúzott el a német válogatott támadó a szurkolóktól.

Péntek éjjel a török hadsereg egy része kísérletet tett a kormány megdöntésére, ám a katonai puccskísérlet kudarcot vallott. Több mint kétszázan meghaltak, ezerötszázan megsérültek.

Gomez az előző szezont a Fiorentina kölcsönjátékosaként töltötte a Besiktasban, amelyben 33 bajnoki mérkőzésen 26 gólt és hat gólpasszt jegyzett, döntő érdemeket vállalva ezzel a bajnoki cím megszerzésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik