Belgium: Tedesco döntött, De Bruyne lett az új főnök

Vágólapra másolva!
2023.03.21. 21:24
Kevin De Bruyne lett a belga labdarúgó-válogatott új csapatkapitánya – hozták nyilvánosságra a svédek elleni Eb-selejtező-nyitányra készülő „vörös ördögök” kedden.

„Büszkeséggel tölt el, hogy csapatkapitány lehetek – kommentálta kinevezését a 97-szeres válogatott Kevin De Bruyne. – Jó ideje tagja vagyok a válogatottnak, különleges megtiszteltetés, hogy mostantól így képviselhetem a hazámat. Remélem, megfelelően teszem majd.” „Büszkeséggel tölt el, hogy csapatkapitány lehetek – kommentálta kinevezését a 97-szeres válogatott Kevin De Bruyne. – Jó ideje tagja vagyok a válogatottnak, különleges megtiszteltetés, hogy mostantól így képviselhetem a hazámat. Remélem, megfelelően teszem majd.”

A nemzeti csapatban eddig 25 gólt szerző De Bruyne hat alkalommal volt már beugró csapatkapitánya a „vörös ördögöknek”, egyszer a 2022-es világbajnokságon is, a horvátok elleni emlékezetes csoportmeccsen, amelyet az akkori kapitány, Eden Hazard a kispadon kezdett.

Az új csapatkapitány helyettese Thibaut Courtois és Romelu Lukaku lett; s a belga sajtó érdekességként kiemeli, hogy a 145-szörös válogatott védő, Jan Vertonghen nem került be az új szövetségi kapitány, Domenico Tedesco „bizalmi körébe”.

A belgák az Eb-selejtező F-csoportjában szerepelnek, első mérkőzésüket pénteken Svédországban játsszák le. További ellenfeleik: Ausztria, Azerbajdzsán és Észtország.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik