Ausztrália: a Fradi volt légiósa a Sydney FC-ben folytatja

Vágólapra másolva!
2022.08.09. 10:47
null
Róbert Mak itt még Fradi-gólt ünnepel (Fotó: Balogh László)
A Ferencvárostól a legutóbbi idény végeztével távozó szlovák válogatott labdarúgó, Róbert Mak a Sydney FC-ben folytatja pályafutását – tudtuk meg az ausztrál klub keddi hivatalos közleményéből.

 

A 31 éves, 73-szoros szlovák válogatott támadó két idényre írt alá az ausztrál bajnokságot (A-League) öt alkalommal – legutóbb 2020-ban – megnyerő, ezzel rekorder Sydney FC-nek.

„Fantasztikus kihívás ez számomra, egyben hatalmas megtiszteltetés, hogy Ausztrália legnagyobb és legsikeresebb klubjába igazolhattam. Pályafutásom során nyertem már néhány bajnoki címet és kupát, tudom, mit kell tenni az ilyen sikerekért, és bízom abban, hogy góljaimmal, gólpasszaimmal nagy segítségére leszek új csapatomnak. Új stadionba költözünk, úgyhogy nem akármilyen idénynek nézünk elébe” – idézi a klubhonlap Róbert Makot.

A Sydney FC-nek voltak már szlovák futballistái Karol Kisel és Filip Holosko személyében, és olyan nemzetközi klasszisok is erősítették sorait, mint az olasz Alessandro Del Piero vagy a Manchester United korábbi trinidadi támadója, Dwight Yorke.

Az ausztrál bajnokság október második hétvégéjén kezdődik, a Sydney FC a Melbourne Victory elleni rangadóval indít – a tervek szerint már a Mak által említett új Allianz Stadionban.

A szlovák labdarúgó 2020 és 2022 között 32 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, négy gólt szerzett – és két bajnoki címmel távozott Magyarországról.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik