Arany-kupa: könnyedén jutott a selejtező második körébe Guatemala

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.04. 08:27
null
Egy lépésre az Arany-kupa szerepléstől Guatemala (Fotó: AFP)
Egy lépéssel közelebb került az Észak- és Közép-Amerika, valamint a karibi térség (együttesen CONCACAF-zóna) válogatottjainak kétévente esedékes Arany-kupán való indulásához Guatemala, miután a selejtező első körében 4–0-ra legyőzte Guyanát.

 

A találkozón Guatemala egy öngóllal szerzett vezetést, majd az első játékrész vége előtt emberelőnybe is került. A szünet után sikerült kihasználniuk ezt, további három gólt lőttek, és magabiztos 4–0-s győzelemmel jutottak be a selejtező döntőjébe. A guatemalai válogatott a Bahama-szigeteket 2–0-ra legyőző Guadeloupe ellen küzd meg az Arany-kupa szereplésért.

Francia Guyanának volt eddig a legkönnyebb dolga a selejtezőben, hiszen játék nélkül jutott tovább a második körbe, miután Kuba a koronavírus-járvány miatt nem tudott elutazni az Egyesült Államokba.

Az Arany-kupára 12 válogatott a CONCACAF Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítménye alapján jutott ki, míg három nemzeti csapat selejtező útján szerezheti meg az indulás jogát. A 12 csapatos minitornát július 2. és 6, között rendezik meg Fort Lauderdale-ben.

ARANY-KUPA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
SELEJTEZŐ, FORT LAUDERDALE
1. FORDULÓ

Guadeloupe–Bahama-szigetek 2–0
Kuba–Francia Guyana – játék nélkül Francia Guyana jutott tovább
Guatemala–Guyana 4–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik