MTI/ CS. B. 2021.09.17 12:46 Frissítve: 2021.09.17 15:27

Anglia: Southgate több nőt szeretne alkalmazni a válogatottnál

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya több nőt szeretne alkalmazni a csapat felkészítésében.

A szövetségi kapitány szerint elszomorító, hogy a 40 fős személyzetében két hölgy kapott helyet (Fotó: AFP)
Gareth Southgate szerint elszomorító, hogy a 40 fős személyzetében két hölgy kapott helyet (Fotó: AFP)

 

Az 51 éves szakvezető szerint elszomorító, hogy a nemzeti együttes 40 fős személyzetében összesen két hölgy kapott helyet. A kapitány szerint a labdarúgó-szövetségnek (FA) nagyobb erőfeszítést kellene tennie annak érdekében, hogy bevonja a nőket a sportágba.

A mieinkkel egy csoportban szereplő angol válogatott kapitánya kifejtette, ha megváltozna a női labdarúgás megítélése, az segíthetne rávilágítani arra, hogy szükség van a nőkre a sportág minden területén.

„Már sokkal elfogadottabb, hogy egy lány focizik, sokkal több klub és egyesület van, ahol játszhatnak. Az apukák izgatottak emiatt, és valódi lelkesedéssel fogadják” – mondta az Európa-bajnokságon ezüstérmes együttes vezetője.

Southgate szerint ebben a témában már nem itt kellene tartaniuk, erre pedig a lánya hívta fel a figyelmét. Kiemelte, az angol női labdarúgókupát (Vitality Women's FA CUP) beleszámítva a nők aránya a sportágban 38 százalék, ez azonban nem tükröződik a válogatott stábjában.


2021.10.19 15:53:31

Minden más foci nemzetisport.hu

Alábbi cikkünkben összeállítottunk egy listát négy kedvenc játékosunk fényűző házáról. (x)

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.

2021.10.17 15:02:10

Minden más foci VÉGH JÁNOS

Az NK Osijek magabiztosan hozta el a három pontot a Slaven Belupo otthonából.