Anglia: Southgate több nőt szeretne alkalmazni a válogatottnál

Vágólapra másolva!
2021.09.17. 12:46
null
Gareth Southgate szerint elszomorító, hogy a 40 fős személyzetében két hölgy kapott helyet (Fotó: AFP)
Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya több nőt szeretne alkalmazni a csapat felkészítésében.

 

Az 51 éves szakvezető szerint elszomorító, hogy a nemzeti együttes 40 fős személyzetében összesen két hölgy kapott helyet. A kapitány szerint a labdarúgó-szövetségnek (FA) nagyobb erőfeszítést kellene tennie annak érdekében, hogy bevonja a nőket a sportágba.

A mieinkkel egy csoportban szereplő angol válogatott kapitánya kifejtette, ha megváltozna a női labdarúgás megítélése, az segíthetne rávilágítani arra, hogy szükség van a nőkre a sportág minden területén.

„Már sokkal elfogadottabb, hogy egy lány focizik, sokkal több klub és egyesület van, ahol játszhatnak. Az apukák izgatottak emiatt, és valódi lelkesedéssel fogadják” – mondta az Európa-bajnokságon ezüstérmes együttes vezetője.

Southgate szerint ebben a témában már nem itt kellene tartaniuk, erre pedig a lánya hívta fel a figyelmét. Kiemelte, az angol női labdarúgókupát (Vitality Women's FA CUP) beleszámítva a nők aránya a sportágban 38 százalék, ez azonban nem tükröződik a válogatott stábjában.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik