Algéria: a futballista gyilkosa még nincs meg, a bajnokság áll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.25. 08:44
Még nincs meg Albert Ebossé gyilkosa, ám már ismertek az algériai szövetség első intézkedései azt követően, hogy a kameruni labdarúgót – valószínűsíthetően egy kődarabbal, de nem zárható ki, hogy egy mobiltelefonnal vagy valamilyen pirotechnikai eszközzel – halálosan megsebesítették algériai klubja szombati bajnoki mérkőzésén.

Az algériai szövetség teljes mérkőzésstopot hirdetett a bajnokság minden szintjén a következő hét végére, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba – elképzelhető, hogy Ebossé klubját, a súlyos rendezési hiányosságok gyanújától aligha szabadulni képes JS Kabylie-t kizárják a bajnokságból.

Mint beszámoltunk róla, a kameruni futballistát saját csapata stadionjában, minden valószínűség szerint saját klubja elégedetlen drukkereinek egyike dobta fejbe az USM Alger-től hazai pályán elszenvedett 2–1-es vereség után. A súlyosan megsebesülő – a meccsen egyébként együttese gólját szerző – 24 éves játékos a kórházban hunyt el.

A szövetség 100 ezer dolláros gyorssegélyben részesítette Ebossé családját, és – a klubbal egyetértésben – határozott arról is, hogy a JSK utalja át a hozzátartozóknak az elhunyt labdarúgó fizetését szerződése teljes időtartamára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik